Política

Vox amenaça amb una oposició “radical i frontal” a l’independentisme: “Fins aquí hem arribat”

Garriga creu que ERC, JxCat i la CUP representen “l’encarnació de l’odi” i augura que el TC “treballarà molt”

Aragonès reivindica la lluita contra l’odi i el feixisme davant de Vox: “Lluitarem sempre per la llibertat”

El president del grup parlamentari de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha assegurat aquest divendres que la formació farà una oposició “radical i frontal” contra l’independentisme i que treballarà per “restaurar llibertat i drets”.

Durant el ple d’investidura del candidat Pere Aragonès, Garriga s’ha dirigit al presidenciable i li ha replicat que “ni amnistia ni autodeterminació: compliment íntegre de les penes i unitat nacional”. “No han construït res, sembren odi al pluralisme i a allò espanyol. Els ha sortit barat, fins aquí hem arribat”, ha sentenciat el líder de la formació.

Garriga ha constatat que l’independentisme representa “l’encarnació de l’odi” i ha conclòs que el Tribunal Constitucional “treballarà molt” aquesta legislatura.

Abans que s’iniciés el seu discurs, la majoria de diputats s’han absentat de la sala i el secretari de la Mesa del Parlament Jaume Alonso Cuevillas, ha decidit donar l’esquena a Garriga durant tota la seva intervenció.

A la seva rèplica, el candidat d’ERC a la investidura com a president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat la lluita contra l’odi i el feixisme, en la rèplica a la intervenció del líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga. Aragonès ha respost el partit d’extrema dreta amb lectures de l’escriptora Carolin Emcke, autora del llibre ‘Contra l’odi’, i també ha recordat la figura de Neus Català, supervivent als camps de concentració nazis: “En aquest Parlament, arreu i sempre contra l’odi i contra el feixisme”, ha proclamat. Aragonès també ha asseverat que encara no s’ha guanyat la llibertat, i que per tant s’hi ha de lluitar “sempre”. “Així ho fem i així guanyarem la llibertat. Visca la llibertat!”, ha conclòs.

En acabar la primera intervenció de Garriga, i just abans de donar pas a la rèplica d’Aragonès, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha pres la paraula per reflexionar: “Acabem de sentir un discurs on s’han produït discriminacions per raó de raça, afirmacions injurioses, infundades i lesives que vulneren drets fonamentals com els de la presumpció d’innocència. S’han fet generalitzacions inacceptables respecte el poble de Catalunya. El camp de joc del Parlament és i serà el dels principis democràtics essencials. Espero que ho recordin tots els membres de la cambra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA