Política

JUNTS PER CATALUNYA

“Som lluny del projecte de país que han pactat amb la CUP”

Cal flexibilitat, reconegui que només té 33 diputats i respecti el programa avalat per 32 diputats

Junts va fer efectiva ahir, tal com havia anunciat, la segona abstenció i va frenar la investidura del candidat republicà, Pere Aragonès, perquè, segons la diputada de Junts, Gemma Geis, no han tingut prou temps en aquest mes i mig per negociar un acord per a tota la legislatura. Geis replicava als republicans que Junts ja ha cedit en temes com la taula de diàleg, sobre la qual són “escèptics”, i avisava que “les cessions han de ser recíproques”, en referència ara al Consell per la República, que presideix Carles Puigdemont. Junts vol que aquest organisme sigui l’encarregat de debatre i dirigir el full de ruta per mantenir l’embat democràtic amb l’Estat espanyol. Després que en el seu discurs Aragonès digués a Carles Puigdemont que està disposat a coordinar-se però “sense tuteles”, Geis va garantir a ERC que “ningú n’imposarà”.

Junts va retreure a ERC que intentin negociar “amb pressions” i va advertir que “no són bones companyes de viatge”. El to entre ERC i Junts continuava ahir ple de retrets malgrat l’afany de tots dos partits de treure ferro al fet que la falta d’un acord hagi deixat de nou Catalunya amb un govern en funcions. El pacte amb la CUP i ERC tampoc no va agradar gens a Junts. Geis va assegurar que hi ha punts de l’acord que el seu partit no comparteix, però va mostrar la voluntat i la certesa que arribaran a un acord, tot i que encara no és possible. “Sigui valent i assumeixi que té la responsabilitat de trobar els acords amb Junts si vol el nostre suport. La nostra responsabilitat hi serà, però el que cal és la seva flexibilitat, perquè reconeguem que

només té trenta-tres diputats i diputades, i no seixanta-vuit. Que reconegui respecte al nostre programa electoral avalat amb trenta-dos diputats perquè aquest acord sigui possible per a la igualtat i per a la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona