Política

La defensa de Nuet lamenta que el Suprem no hagi tingut en compte que el seu ànim “mai va ser desobeir”

L’advocat del diputat, Enrique Leiva, anuncia que presentaran un recurs al TC i demanaran la suspensió cautelar de la sentència

El portaveu dels comuns, David Cid, considera que la condemna és una “mala notícia” perquè al Parlament “s’ha de poder parlar de tot”

La defensa del diputat Joan Josep Nuet, condemnat a vuit mesos d’inhabilitació per desobediència per la seva actuació com a membre de la mesa del Parlament el 2017 en la tramitació de les lleis de desconnexió, ha lamentat que la sentència del Tribunal Suprem (TS) espanyol no hagi tingut en compte que “el seu ànim mai va ser desobeir”.

En declaracions als mitjans de comunicació després de conèixer-se la sentència, l’advocat de Nuet, Enrique Leiva, ha admès que tenien l’“esperança” d’una absolució malgrat els antecedents dels companys de mesa de Nuet, que aleshores era diputat d’En Comú Podem al Parlament i ara ho és d’ERC-Sobiranistes al Congrés.

Tot i que encara no ha pogut analitzar en profunditat la resolució, que ha descrit com a “breu” (25 pàgines), l’advocat apunta que el Suprem dona “molt pes a una decisió particular, que és l’admissió a tràmit de la Llei de Referèndum”. Leiva afegeix que com aquesta actuació era contrària a les resolucions del Tribunal Constitucional (TC), “en té prou per condemnar”, ha assenyalat.

“Crec que no ha tingut en cap cas en compte la particularitat de la situació de Nuet i les raons per les quals va prendre les decisions, que tenen més a veure en l’exercici d’allò netament polític i no a desobeir resolucions”, ha lamentat.

El lletrat considera que el Suprem “tampoc acaba de filar prim” en la imposició de la pena de 8 mesos en lloc de 3 per un delicte continuat. Leiva ha avançat que presentaran recurs al Constitucional i demanaran la suspensió cautelar de la sentència.


El portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, ha afirmat que la condemna és “una mala notícia” perquè al Parlament “s’ha de poder debatre de tot”. Cid ha defensat que la solució “no passa per la judicialització de la política”.

“Avui mateix, el president del nostre grup al Congrés, Jaume Asens, que també va ser-hi quan es va prendre declaració a Joan Josep Nuet, ha expressat el rebuig a aquesta situació”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona