Política

L’Ajuntament de Barcelona vol crear 100.000 nous llocs de feina a la ciutat en una dècada

El consistori planteja “transformar” el model econòmic per fer-lo “més competitiu, sostenible i equitatiu”

L’Ajuntament de Barcelona vol “reactivar” l’economia de la ciutat a través de l’impuls de vint projectes “tractors” en sis àrees de desenvolupament econòmic amb l’objectiu de generar 100.000 nous llocs de feina en deu anys. “Barcelona vol tornar a ser el motor de la prosperitat econòmica del país”, ha assegurat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en la inauguració de les jornades ‘Barcelona reAct’. El consistori pretén també “transformar” el model econòmic de la capital catalana per deixar enrere aspectes com “l’especulació descontrolada” i “guanyar el futur” amb una aposta per un creixement inclusiu basat en la competitivitat, la sostenibilitat i l’equitat.

En un moment “excepcional” d’aturada econòmica provocada per la pandèmia, l’Ajuntament de Barcelona vol impulsar la reactivació i la transformació de l’economia de la ciutat. Per fer-ho, preveu desenvolupar vint projectes “tractors” en sis àrees de desenvolupament econòmic de la capital catalana.

Les noves iniciatives es concentraran a la Zona Franca, Montjuïc, el centre de la ciutat, el 22@ o l’eix Besòs amb l’objectiu de desenvolupar projectes urbans d’usos mixtos, combinats amb una aposta per la mobilitat sostenible i la construcció d’habitatge assequible.

Entre altres iniciatives, l’Ajuntament de Barcelona preveu potenciar les inversions en habitatge assequible a la Zona Franca i fomentar “l’activitat permanent” de Fira de Barcelona amb projectes d’especialització en economia verda i economies creatives.

En paral·lel, el consistori de la capital catalana preveu situar incubadores d’empreses de tecnologia de l’esport a Montjuïc. “És una indústria potentíssima on Barcelona pot jugar en el futur”, ha manifestat Collboni.

L’Ajuntament també està treballant en “l’emblemàtic” projecte de Correus i la remodelació de Via Laietana per “mobilitzar” la inversió al centre de la ciutat. L’objectiu és potenciar que la gent torni a treballar i viure a la zona i, d’aquesta manera, “dinamitzar la vida de barri”. Aquesta aposta s’acompanyarà de la transformació del Port Olímpic i la creació d’un espai per instal·lar ’startups’ d’economia blava. Així mateix, el consistori pretén situar una incubadora d’indústries creatives a Palo Alto, al 22@, així com potenciar la transformació urbana de l’eix Besòs.

L’objectiu d’aquests projectes és reactivar l’economia per “salvar” empreses i llocs de treball, transformar el model econòmic “per guanyar el futur” i crear fins a 100.000 nous llocs de treball en deu anys. “Apostem per un model de creixement inclusiu basat en la competitivitat, la sostenibilitat i l’equitat”, ha assegurat Collboni.

El primer tinent d’alcalde ha insistit en la importància de transformar l’economia de la ciutat per deixar de banda els models que generen pobresa i desigualtats. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha demanat responsabilitat per “aprofitar” el moment i “replantejar” els models existents per “liderar” una economia “més justa, més ètica i més humana”.

“Una economia on l’especulació financera està per davant de l’economia productiva i l’ètica no ha de tornar”, ha manifestat Colau.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la capital catalana també s’ha referit a les lliçons apreses arran de la crisi del coronavirus i ha destacat la importància de diversificar l’economia de la ciutat, aturar les noves desigualtats i treballar intensament per generar, atraure i retenir talent.

En aquest sentit, Collboni ha proposat plantejar el model turístic sobre “noves bases” i ha situat la gestió dels baixos comercials com un nou àmbit “molt potent” a desenvolupar. El primer tinent d’alcalde ha assegurat que hi ha més de 5.000 baixos comercials sense activitat a la ciutat, pràcticament 1,5 milions de metres quadrats de sostre disponible. Com a solució, Collboni ha proposat baixar l’activitat a peu de carrer amb l’objectiu de “dinamitzar i cohesionar” els barris.

Les jornades ‘Barcelona reAct’, impulsades pel consistori barceloní, tindran lloc entre aquest dimarts i aquest divendres amb l’objectiu de reactivar l’economia de la ciutat de Barcelona un any després de la crisi del coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona