Política

Comença la reunió entre ERC i JxCat a Lledoners per abordar l’estructura i el repartiment del nou govern

Aragonès i Sànchez lideren una trobada que podria desencallar les negociacions

La reunió entre ERC i JxCat a la presó s’ha iniciat aquest dimarts a les 17:15 hores, tal com ha pogut saber l’ACN.

El candidat d’ERC a presidir la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, encapçalen la primera reunió que aborda l’estructura i el repartiment de conselleries del nou govern.

Per part d’ERC també hi participen el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové, i s’hi podria sumar el líder del partit, Oriol Junqueras –empresonat a Lledoners amb Sànchez–. Per JxCat hi ha la seva portaveu, Elsa Artadi, i el diputat Josep Rius. La reunió podria desencallar les negociacions per formar govern quan falta menys d’un mes per esgotar el termini per investir una presidència i evitar noves eleccions.

Aragonès ha arribat a les 16:58 hores, i Jové ho ha fet poc després, a les 17:00. Al cap de tres minuts han arribat plegats Artadi i Rius (17:03). També hi era el conseller en funcions Damià Calvet, però per reunir-se amb l’exconseller de Territori Josep Rull, empresonat a Lledoners.

Aquesta és la primera reunió formal on participa Aragonès directament. L’equip negociador d’ERC assegurava ahir al vespre, després d’una nova reunió celebrada al Parlament, que les converses amb Junts “avancen” i que en la darrera cita s’ha “treballat molt”. Abans de la cimera a Lledoners, els mecanismes de coordinació entre ERC i JxCat estan “gairebé tancats”, segons les fonts consultades. I afegeixen que les negociacions pel pla de govern estan “avançades”.

Les diferències, però, continuen amb el consens estratègic i el paper que ha de tenir el Consell per la República. “Seguim treballant per aproximar posicions”, han comentat fonts de Junts. Des d’Esquerra han apuntat que l’eix social que ha de tenir el futur govern està pràcticament acordat i que les formacions s’estan intercanviant les darreres esmenes. També han prosperat les converses sobre el terreny econòmic i territori.

Des de Junts han explicat que l’eix social està “encarrilat” i que els espais de coordinació estan avançats i pendents d’un “retorn formal”. Sobre l’eix econòmic han dit que hi ha menys carpetes obertes, però que cal seguir-ne parlant, mentre que sobre l’eix institucional encara no han rebut cap document.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona