Política

Segona cimera a Lledoners per intentar desbloquejar l’acord per formar govern

Els republicans valoren “positivament” la trobada i asseguren que “exprimiran les últimes hores” del dia per assolir una entesa

Aquest 1 de maig expira el termini que Esquerra va posar a Junts per arribar a un pacte i diumenge podrien posar damunt la taula “alternatives” a la coalició amb Junts, com governar en solitari

Els equips negociadors d’ERC i JxCat han celebrat aquest dissabte una segona reunió a la presó de Lledoners per intentar desencallar les converses per tancar un acord que permeti formar govern, segons ha avançat TV3.

Per part d’ERC s’han desplaçat al centre penitenciari el vicepresident del govern en funcions, amb funcions de president, i aspirant a la presidència del nou executiu, Pere Aragonès, i el diputat Josep Maria Jové. L’equip negociador de JxCat ha estat encapçalat pel secretari general del partit, Jordi Sànchez, empresonat a Lledoners.

Dimarts es va celebrar una primera cimera a Lledoners a la que van assistir Aragonès, Jové i Oriol Junqueras, per part d’ERC, i Sànchez, Elsa Artadi i Josep Rius, per la de JxCat.

La nova cimera a Lledoners té lloc l’1 de maig, la data que ERC va marcar com a límit per assolir un acord abans d’explorar altres vies per formar govern.

Fonts d’esquerra han explicat a l’ACN que valoren “positivament” la trobada i han assegurat que que “exprimiran les últimes hores” del dia amb més converses amb JxCat i també reunions a nivell intern de partit.

Els republicans confien pronunciar-se sobre el resultat de les converses i quin serà el següent pas entre diumenge i dilluns.

Des d’ERC han apuntat avui que si en les properes hores no es tanca un pacte amb JxCat per formar una coalició, diumenge es posaran sobre la taula “alternatives” com l’opció d’un govern en solitari.

En aquest sentit, puntualitzen que l’opció d’una alternativa a la coalició no estarà sobre la taula fins que s’esgotin “les 24 hores” que té el dia 1 de Maig. Els republicans asseguren, però, que tenen “ganes” d’arribar a un pacte amb Junts, per al qual no veuen cap escull.

De fet, va ser el mateix Sànchez qui va plantejar aquesta opció el passat 4 d’abril. En una entrevista a La Vanguardia, el secretari general de Junts “Vaig dir que no especularíem amb eleccions. Si volen, que governin en minoria”.

No obstant això, a Esquerra recorden que les negociacions fa 75 dies que duren i que diumenge en quedaran 25 per la data límit de la investidura. Arribats a aquest punt sí que consideren que “s’hauran de valorar” altres opcions.

En un discurs amb motiu del Primer de Maig, Aragonès, ha reclamat la necessitat que hi hagi “de forma imminent” un govern “en ple rendiment” per combatre les conseqüències econòmiques de la pandèmia.

“ERC ha treballat incansablement perquè això sigui possible com més aviat millor”, ha reivindicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona