Política

La CUP demana “responsabilitat” a Junts i ERC: “La repetició d’eleccions seria una presa de pèl”

Dolors Sabater: “Queden molt pocs dies, cal superar el llast del partidisme i el tacticisme”

La CUP ha fet aquest dissabte una última crida a la “responsabilitat” de Junts i ERC quan falten menys de deu dies de termini per aconseguir un acord d’investidura. “Tornar a repetir eleccions seria una presa de pèl absoluta”, ha reconegut la diputada de la CUP Laia Estrada. “Una repetició d’eleccions no és el camí, no ens ho podem permetre i no s’entendria”, ha afegit la qui va ser cap de llista de la CUP-G el 14-F, Dolors Sabater. “Els quatre punts de l’acord de mínims són un pas endavant, però cal que ERC i Junts es comportin amb responsabilitat”, ha insistit Sabater. “Queden molt pocs dies i cal superar el llast del partidisme i el tacticisme”, ha reblat la diputada de la CUP en un acte davant el Born Centre de Cultura i Memòria.

“Estem en una situació d’emergència democràtica, social, econòmica i climàtica. I és irresponsable que després de tres mesos d’eleccions no tinguem Govern i hàgim entrat en la mateixa dinàmica que en l’anterior legislatura”, ha criticat Sabater, que ha apostat perquè ’l’acord de mínims’ vagi més enllà de govern i partits i s’obri definitivament als agents socials i societat civil. “Hem proposat la creació d’un gran acord nacional per a l’autodeterminació obert als agents socials, polítics i culturals del país”, ha precisat la diputada de la CUP. “El Parlament va aprovar el pacte nacional per al dret de l’autodeterminació, però ara cal anar més enllà i encabir totes les veus”, ha reflexionat en veu alta Sabater.

Estrada: “Donem per suposada la investidura, el país té pressa”

En paral·lel, la CUP ha volgut llençar un missatge a ERC i Junts, tot avisant-los que un futur executiu català s’ha de desvincular de la ’governabilitat’ a Espanya. “L’independentisme no pot legitimar ni facilitar la governabilitat de cap executiu espanyol mentre hi hagi repressió i negativa a la resolució del conflicte”, ha recalcat la cap de llista de la CUP-G el 14-F. “La CUP tampoc podrà sostenir un Govern en funcions com l’actual, volem dir-ho molt clar. Un Govern que és còmplice de la repressió i que posa la Generalitat en mans de l’Ibex-35, els bancs i els fons voltor”, ha etzibat Estrada. “La nova legislatura ha de ser confrontació, de ruptura amb l’estat espanyol i ha de posar el país al servei de la majoria de la població”, ha apuntat la diputada.

“Som davant d’un compte enrere i nosaltres donem per suposat que hi haurà investidura. El país té pressa”, ha conclòs Estrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona