Política

ERC ratifica l’acord i Junts ho consulta fins avui a les bases

Vilalta defensa que el pacte recull els objectius proposats

Els juntaires també investiran Aragonès si surt que no

El consell nacional d’ERC va ratificar ahir l’acord de govern assolit amb Junts que permetrà la investidura de Pere Aragonès, el primer president de la Generalitat republicà escollit a les urnes des de Lluís Companys, segons va ressaltar ahir la secretària general adjunta, Marta Vilalta, que es va declarar satisfeta pel pacte i les perspectives que obre. “Recull tot allò que havíem defensat des d’un inici”, va justificar, ja que inclou prioritats com ara el rescat social i la reconstrucció, permet que no hi hagi “tuteles” al govern ni “supeditacions” a altres cambres i “blinda” l’acord d’esquerres amb la CUP. Vilalta va lamentar una negociació “excessivament llarga i feixuga”, si bé va destacar que ERC liderarà “les àrees més estratègiques” per implementar transformacions, com ara Acció pel Clima, Educació, Feminismes i Empresa i Treball, a més d’un Departament de Presidència “reforçat i musculat”.

Entretant, JxCat celebra entre ahir i avui la consulta a les bases per ratificar l’acord. “Dones suport a la proposta de l’executiva de Junts per Catalunya d’avalar l’acord de legislatura i govern amb ERC per posar en relleu el 52% del vot independentista?”, és la pregunta que des d’ahir a les dues de la tarda i fins avui a la una estan responent els associats. El text, això sí, fa un afegitó, que deixa clar igualment: “En cas que aquest acord no sigui aprovat pels afiliats, Junts investirà el candidat d’ERC i passarà a l’oposició.” La consulta és telemàtica i hi estan cridats 6.518 afiliats. Els resultats se sabran poc després de tancar el procés.

En un tuit, l’exconsellera Clara Ponsatí, bel·ligerant amb el pacte, ahir va advertir: “Si avui les bases de Junts donen llum verd a aquest document, cap partit amb representació parlamentària reivindicarà el mandat de l’1-O.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona