Política

Illa dubta que el Govern pugui tenir una orientació progressista amb Giró a Economia

El líder socialista creu que hi ha hagut “improvisació” en aquesta elecció que veu poc coherent

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, s’ha mostrat “sorprès” per l’elecció de l’exdirectiu de Caixabank i la Fundació La Caixa, Jaume Giró, perquè ocupi la cadira del conseller d’Economia al nou Govern de Pere Aragonès.

En declaracions als mitjans des de l’Hospital d’Igualada, Illa ha dit que a decisió el “sorprèn una mica perquè s’ha descartat una figura molt rellevant de JxCat -ha dit en al·lusió a Elsa Artadi-.

El socialista ha considerat que hi ha hagut “una mica d’improvisació” i ha qüestionat que pugui tenir una orientació “progressista” com pretén Aragonès.

“El perfil professional de Giró no sé si mostra la coherència que esperaria”, ha conclòs tot recordant que el nou Govern ha comptat amb el suport de la CUP.

En ser preguntat per si el PSC s’avindria a negociar els futurs pressupostos, Illa ha dit que pressuposa que els “acords tan difícils d’aconseguir” a què han arribat els partits independentistes per formar Govern “ja tenen lligat un pressupost”.

El líder socialista ha afirmat amb contundència que en aquesta legislatura “ni es culminarà la independència, hi haurà referèndum d’autodeterminació ni hi haurà amnistia”.

“Els darrers anys hem après que és essencial en democràcia respectar l’estat de dret”, ha reflexionat en veu alta tot afegint que “Espanya és una democràcia plena” i que “Catalunya no és una colònia”.

“El projecte independentista, que té un suport important de la població de Catalunya, no reuneix el consens de la societat catalana”, ha reblat tot afegint que “és un projecte divisiu que no passarà”.

Illa ha visitat l’Hospital Universitari d’Igualada, on s’ha reunit amb l’equip directiu i el comitè d’empresa, per “traslladar” el seu “agraïment” i del seu grup a “la magnífica feina feta a tota la comunitat sanitària en aquest any tan dur de pandèmia i fer-ho a la ciutat que va ser l’epicentre de l’epidèmia a Catalunya”.

El socialista ha recordat que un 40% dels professionals sanitaris d’aquest centre hospitalari van contraure la covid durant les primeres setmanes de la pandèmia i ha explicat que la mort d’un infermer que va estar 172 dies a l’UCI va “marcar profundament” al seu personal.

El líder socialista ha aprofitat l’ocasió per mostrar el seu “agraïment i reconeixement” a la feina feta per la fins ara consellera de Salut, Alba Vergés.

“Tenim projectes polítics diferents i fins i tot, en alguns punts, antagònics, però això no m’impedeix reconèixer la seva feina.

Illa ha aprofitat la trobada amb la premsa per reiterar que el seu grup farà oposició “sense dies de gràcia”, però al mateix temps ha mostrat la seva “mà estesa” al Govern “per col·laborar en aquells assumptes que puguin millorar la vida de la ciutadania”.

“Configurarem una alternativa a un Govern que creiem que no és el que necessita Catalunya”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA