Política

Figueres vol municipalitzar la neteja viària aquest juliol

El vicealcalde Casellas va avançar-ho ahir durant el ple, en què va admetre que es va just de temps

El ple reclama un millor tracte de les entitats bancàries a la gent gran

El govern de Figueres vol validar aquest juliol tant l’aprovació inicial del POUM com la municipalització de la neteja diària. El primer tema el va fer públic fa unes setmanes l’alcaldessa, mentre que el cas de la municipalització del servei de neteja viària el va avançar ahir el vicealcalde i es vol fer en un ple del mes de juliol, ja sigui en l’ordinari o en un d’extraordinari que es pugui convocar cap a final de mes. El vicealcalde Casellas va revelar la seva intenció durant el debat que va generar l’aprovació del pla de gestió de l’empresa Fisersa que ha de permetre finançar la recollida i la neteja viària d’ara fins a final d’any si fes falta. Un cop més va deixar clar que es faria una concessió en gestió directa de la recollida, un servei que fins ara formava part del paquet que gestiona l’empresa mixta Ecoserveis.

En el ple d’ahir, que es va fer després de molts mesos de manera presencial tot i que sense públic, es va aprovar una moció de Junts per Figueres per àmplia majoria (amb només l’abstenció dels dos regidors de Cs) en què es reclamava a les entitats bancàries una millora dels seus serveis cap a la gent gran.

En concret, es demana que es recuperi l’atenció personalitzada a la finestreta durant l’horari en què estiguin obertes les oficines i que es faci una atenció més comprensible per a la ciutadania. La moció demana a les entitats bancàries que no es cobrin comissions per l’atenció personalitzada quan no es tenen habilitats per fer-ho als caixers automàtics i també que els productes que s’ofereixin als clients siguin transparents i entenedors. També es demana així mateix promoure la instal·lació de caixers automàtics a les zones i als barris de la ciutat que n’estan més mancats.

LA XIFRA

19
vots a favor
va tenir la moció de JxF que va defensar J.M. Bernils sobre el tractament de la gent gran pels bancs.

El CSIF recorre contra el canvi de quadrants a la GU

El sindicat CSIF va anunciar ahir que havia recorregut contra els decrets d’alcaldia de Figueres pels quals es modifiquen “unilateralment” els quadrants de la Guàrdia Urbana. El CSIF va explicar en concret que havia interposat el dia 21 de maig passat dos recursos contra els decrets pels quals es canvien els quadrants i els horaris a la majoria de la plantilla de la Guàrdia Urbana; al seu entendre, “una modificació unilateral del conveni col·lectiu que deroga, de facto, tot un annex d’aquest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona