Política

El PP reuneix en un setmana 100.000 signatures contra els indults

La majoria de les firmes s’han recollit a les meses repartides per l’Estat i unes 40.000 a Internet

Els populars treuen importància a l’absència de barons a la protesta de Colón

El Partit Popular (PP) ha recollit en una setmana arreu d’Espanya 100.000 signatures contra la concessió d’indults als presos polítics catalans.

La secretària d’Organització popular, Ana Beltrán, ha informat aquest dimarts al Comitè de Direcció de la formació de l’evolució de la campanya de recollida de firmes “a favor de la Constitució, la Justícia i la igualtat de tots els espanyols”, que va començar el passat 1 de juny.

La majoria de les signatures, unes 60.000, s’han recollit a les meses repartides a diversos punts de l’Estat. El passat cap de setmana es van desplegar unes dues-centes carpes a tot el territori. La resta, unes 40.000, s’han canalitzat a través d’Internet, segons han traslladat Beltrán a la direcció del partit.

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha fet una crida a tots els “constitucionalistes” a continuar la mobilització contra la mesura de gràcia. Gamarra ha advertit que el fet que Oriol Junqueras hagi renunciat a la via unilateral a través d’un article no canvia l’escenari.

Els populars acusen el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’assumir el guió d’ERC per mantenir-se al poder, ja que el veuen disposat a concedir-los les reivindicacions d’una amnistia als represaliats per l’1-O i un referèndum pactat. “Si és capaç de tirar endavant uns indults que busquen única i exclusivament la seva permanència, evidentment tenim molts motius per creure que és capaç de qualsevol cosa”, ha afirmat la portaveu del PP.

El PP, però, no ha aconseguit que prosperi la seva proposta perquè Sánchez comparegui en un ple monogràfic per donar explicacions per la seva decisió sobre els indults, ja que la iniciativa ha estat rebutjada a la Junta de Portaveus. Els populars lamenten que així es furta la tasca de la cambra baixa i entenen que l’única justificació per no comparèixer és que Sánchez ja ha decidit atorgar la mesura de gràcia, que per al PP es un “autoindult” rebutjat per la majoria de la ciutadania.

D’altra banda, Gamarra ha relativitzat que a Catalunya el PP no hagi instal·lat carpes al carrer per recollir signatures i s’hagi limitat a obtenir suports a l’interior de les seves seus. La popular ha argumentat que cada territori decideix la fórmula i que les seus estan “obertes”.

La foto de Colón, sense alguns barons

Efe

El portaveu nacional del PP i alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha tret ferro aquest dimarts a l’absència de presidents autonòmics del PP, com els de Galícia, Andalusia i Castella i Lleó, a la manifestació contra els indults del “procés” convocada per al pròxim diumenge en la plaça de Colón de Madrid.

Els presidents de Galícia, Alberto Núñez Feijóo; d’Andalusia, Juanma Moreno, i de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, no assistiran diumenge a la mobilització que tornarà a unir a la mateixa foto el Partit Popular, Vox i Ciutadan. Moreno i Mañueco han justificat la seva absència per “motius personals” i Feijóo estarà fora per un viatge institucional.

No obstant això, tots tres han donat suport públic la convocatòria i a la presència en la protesta del PP, com ha recordat el portaveu nacional del partit, José Luis Martínez-Almeida. El també alcalde de Madrid ha justificat davant els periodistes que “no té cap sentit” que “tot aquell que formi part del PP hagi d’estar en la manifestació”.

“Aquí hi ha un baró que diu que hi va, José Lluís I de Madrid”, ha bromejat. I ha afegit que també hi acudirà “la baronessa per excel·lència en aquests moments”, Isabel Díaz Ayuso.

El també PP estarà representat a la manifestació pel president nacional del partit, Pablo Casado, i per alcaldes. El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, encapçalarà la delegació dels populars catalans a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona