Política

Geis es reuneix amb els síndics electorals de l’1-O i els agraeix la seva tasca

La consellera celebra l’absolució dels 5 membres, que estaven acusats de desobediència i usurpació de funcions públiques

La consellera de Recerca i Universitats, Carme Geis, s’ha reunit aquest divendres amb els síndics electorals de l’1 d’octubre i s’ha interessat per la seva situació personal i professional després de ser absolts pels tribunals dels delictes de desobediència i usurpació de funcions públiques.

Amb aquesta trobada la consellera ha volgut agrair la implicació i la tasca dels professors universitaris Marta Alsina, Jordi Matas, Marc Marsal, Josep Pagès i de l’actual consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que el 2017 van acceptar l’encàrrec del Parlament de vetllar per les garanties democràtiques del referèndum. Geis ha destacat que la seva actitud “referma el compromís de l’àmbit acadèmic amb els drets i llibertats del país”.

A través d’un comunicat, Geis ha subratllat que les universitats són “espais de defensa de les llibertats democràtiques” i que la llibertat acadèmica i l’autonomia universitària “no poden estar sotmeses a criteris arbitraris d’una justícia polititzada”.

La consellera s’ha felicitat per la recent absolució dels síndics, però ha lamentat la persecució i assetjament que han hagut de suportar. “Ningú els retornarà el patiment personal que han sofert tots aquests anys”, ha lamentat.

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha recordat que la querella contra la Sindicatura Electoral de l’1-O “és una de les més de cent causes obertes per motius polítics i més de 3.000 persones represaliades”. A més, ha reiterat que els conflictes polítics només es poden resoldre per la via política, “mai per la via penal”.

Els cinc síndics van ser absolts el mes d’abril per un tribunal de Barcelona. La fiscalia demanava penes de dos anys i nou mesos de presó acusant-los de desobediència i usurpació de funcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona