Política

Montero: “No resol el conflicte anar a Colón ni les firmes”

Culpa el PP de preferir “atiar l’odi” a tenir representació a Catalunya

Belarra insisteix a desjudicialitzar amb l’exili

La concessió dels indults viu l’apogeu contestatari avui amb la concentració a la plaça de Colón, però la ministra portaveu, María Jesús Montero, no es va voler arronsar davant el desacomplexament de les tres dretes i va defensar la prioritat de “construir els ponts que es van dinamitar” durant el govern de Mariano Rajoy. “Els problemes no s’arreglen recollint firmes ni anant junts a una foto a la plaça de Colón, que està expressant la impotència de la política, el que mai es va haver de consentir: amagar el cap com un estruç quan venen els problemes”, va dir.

Sent fidel a la “magnanimitat” per explicar una mesura que és impopular a l’electorat espanyol –i entre votants del PSOE–, Montero va empatitzar amb la incomprensió pels indults. “Som conscients que és una qüestió que pot ser que no agradi a la gent, que no sigui del tot entesa per alguns compatriotes. Ho entenem, però si volem un país fort necessitem treballar per aconseguir aquest retrobament i construir aquests ponts que es van dinamitar”, va receptar en un acte del PSOE. Montero acusa el PP de “renunciar a tenir representació a Catalunya” i preferir “atiar l’odi i l’enfrontament en altres parts d’Espanya”. A Podem, la ministra de Drets Socials i futura líder, Ione Belarra, manté que la desjudicialització ha d’incloure els exiliats com ara Carles Puigdemont. “El nostre país no pot continuar caminant per la via de la judicialització i perquè la taula de diàleg fructifiqui Espanya i Catalunya s’han de poder tornar a mirar”, confia.

LA FRASE

Som conscients que pot ser que no agradi a la gent, que no sigui del tot entès per alguns compatriotes
María Jesús Montero
ministra portaveu

Les dretes busquen la justícia de Colón contra l’indult

A les dotze del migdia i sota la rojigualda de 300 metres quadrats, la plaça de Colón és avui l’escenari de la reedició de l’aplec espanyolista del febrer del 2019, aleshores contra el diàleg i ara contra uns indults als presos polítics que encara no s’han aprovat. Convocats per Unió 78 de Rosa Díez, Fernando Savater i María San Gil, el PP, Vox i Cs tornen a Colón amb una contradicció: Pablo Casado (PP) i Inés Arrimadas (Cs) volen cridar junts amb la ultradreta i, alhora, evitar una fotografia de grup. En el seu article setmanal a El País, Savater invitava els espanyols a no sentir complexos per anar amb Vox. “No m’agrada la moderació quan consisteix a no formar escàndol a favor de les llibertats de tots i de la unitat del país”, avisa. “No dormo pensant en la foto amb Vox”, fa mofa l’alcalde José Luis Martínez Almeida. A Colón hi seran Isabel Díaz Ayuso i Alejandro Fernández, però no el gallec Alberto Núñez Feijóo ni l’andalús Juanma Moreno.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà