Política

La neteja viària de Figueres, en mans de Fisersa al gener

Es destinaran 2,09 milions d’euros a maquinària nova per a la neteja viària i s’incorporaran una vintena d’operaris més

La recollida d’escombraries s’haurà de prorrogar per cinquè cop a l’octubre

El servei de neteja viària de Figueres iniciarà el procés de municipalització aquest juliol i el govern preveu que com a màxim estigui ja el gener vinent en mans de l’empresa pública de la ciutat Fisersa, que és qui gestionarà el servei a partir de llavors. L’aprovació inicial es farà, si no hi ha cap inconvenient d’última hora, en el ple del dia 5 de juliol –l’ordinari del mes–, en el qual també es tractarà del pla especial del barri nord-oest de Figueres.

Es calcula que, un cop aprovada inicialment la municipalització del servei, es pugui validar definitivament al mes de setembre. Lladó recordava que, paral·lelament a això, ja estan corrent els terminis per a la compra de maquinària per a la neteja viària. Tal com ja es va avançar el febrer passat, l’actual govern destinarà 2,09 milions d’euros a comprar maquinària. La municipalització del servei de neteja viària comportarà també la subrogació completa a l’empresa pública Fisersa de la trentena de treballadors que ara estan adscrits a l’empresa mixta Ecoserveis. Per altra banda, Lladó va admetre ahir que s’incorporaran una vintena de treballadors més al servei de neteja viària quan estigui en mans de l’empresa pública. Lladó ahir va assegurar que la maquinària nova de neteja viària anirà arribant a poc a poc, i calcula que el gener del 2022 el servei ja estarà en ple funcionament i en mans de l’empresa pública Fisersa.

El contracte amb Ecoserveis de l’any 2001, prorrogat ja quatre cops, s’ha anat esmicolant i, després de la municipalització dels serveis de l’enllumenat públic i ara la neteja viària, juntament amb la nova contracta d’externalització de parcs i jardins, ja només falta per resoldre la recollida d’escombraries i la deixalleria. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va manifestar ahir que la redacció del nou plec s’està allargant per la complexitat de la ciutat. Va anunciar que en el nou plec ja es preveurà una recollida porta a porta on sigui possible. La tramuntana habitual a Figueres i la dificultat urbana no aconsellen un porta a porta unificat i s’estan estudiant altres fórmules que permetin l’adaptació del servei a les peculiaritats de la trama urbana figuerenca.

L’alcaldessa de Figueres va admetre finalment que aquest servei s’haurà de tornar a prorrogar a l’octubre –ja serà la cinquena pròrroga–, ja que el nou plec de condicions no està complet. Figueres té una taxa de reciclatge molt baixa, cosa que implica una penalització perquè s’entren moltes deixalles a l’abocador. De fet, Figueres és l’única capital de comarca catalana que no té recollida de fracció orgànica.

Els plens de Figueres d’aquest mes de juliol estaran carregats de decisions importants. La modificació del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) s’aprovarà inicialment en el ple del dia 26 de juliol, que serà extraordinari. Per tancar tots els processos de modificació del plans urbanístics abans que s’iniciï el procés d’aprovació del nou POUM, aquests es completaran amb les modificacions necessàries, que es validaran en el ple del 5.

LA DATA

Oct. 2016
Final de contracte.
El contracte d’Ecoserveis està prorrogat des de l’octubre del 2016, quan es va acabar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona