Política

Olot vol superar la crisi de la Covid amb l’Espai Cràter

L’alcalde ha fet balanç dels dos primers anys de mandat i ha destacat també la construcció d’una vuitantena de pisos socials

L’ampliació dels serveis per a la gent gran i la variant, altres prioritats

L’Espai Cràter –centre d’interpretació dels volcans– i la reconversió d’uns terrenys propers a la brigada municipal en una vuitantena de pisos de protecció social són els dos principals revulsius per als dos anys que queden de mandat a l’equip liderat per l’alcalde d’Olot, Pep Berga, un mandat que ha estat marcat per les afectacions de la pandèmia de la Covid-19 en tots els àmbits. Berga ha destacat que des del primer moment van injectar ajuts a les persones i sectors més afectats, fins a un total de 2,1 milions d’euros, que, segons ha remarcat, han sortit de fons propis i, per tant, de projectes que no s’han tirat endavant i de reducció de partides.

L’alcalde ha afirmat que l’any 2020 ha estat molt complicat i que contrasta amb els primers mesos del seu mandat, que va començar amb uns resultats que li van donar la majoria absoluta. “Fins i tot les Festes del Tura van anar molt bé, i, després d’anys, no va ploure”, ha etzibat amb humor. Berga, no obstant això, ha recordat que el 14 d’octubre es van produir mobilitzacions per la sentència de l’1 d’octubre i que les tensions generades també van arribar a Olot. A més, i com a prèvia a l’inici de la Covid-19, el temporal Glòria va fer acte de presència també a la ciutat, amb el riu Fluvià desbordat en alguns trams, però no va causar grans danys.

La passada ballada de la faràndula a la plaça Major per la festivitat del Corpus marca, segons l’alcalde, un punt d’inflexió en la tornada a una nova normalitat, i més tenint en compte que el 25% dels olotins estan vacunats amb dues dosis i el 42% amb una. És arribats a aquest punt que Pep Berga ha qualificat l’Espai Cràter, ara en construcció, com un dels motors més rellevants per a la recuperació de la crisi o crisis provocades per la Covid-19. Berga ha recordat que aquest equipament no només ha de ser un punt de divulgació i d’estudi del vulcanisme, sinó també un pol d’atracció de visitants.

També com a projectes de futur ha destacat l’ampliació de les unitats de convivència del geriàtric Sant Jaume, la construcció del nou CAP a Sant Miquel i de la piscina coberta, les inversions als barris, de les quals ha destacat la de la plaça del Carme i del seu entorn, i l’ampliació de la xarxa de carrils bici. I, finalment, ha insistit en la necessitat de la variant d’Olot, i ha tornat a reclamar que es faci de forma urgent, segura i ben feta.

LES FRASES

La taxa d’atur ha baixat del 10,5% del maig de 2020 al 9,6% actual i volem arribar al 7,9 de 2019
Pep Berga
Alcalde d’Olot
Vam iniciar el mandat amb majoria absoluta, però la sentència de l’1 d’octubre va generar tensió i el 2020 es va iniciar amb el «Glòria»
Vam ser el primer Ajuntament de Catalunya a concedir ajuts, els Ajuts 500, als més afectats, i fins fa poc n’hem activat d’altres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona