Política

Cinc anys de presó a un independentista per una protesta

L’Audiència de Barcelona condemna l’activista Marcel Vivet, tot i admetre que no es veu el cop que hauria donat a un mosso

Cinc anys de presó per haver donat un cop a l’avantbraç a un agent dels Mossos d’Esquadra, que va estar 24 dies de baixa, i al qual ha d’indemnitzar amb 1.511 euros. És la condemna que ha imposat l’Audiència de Barcelona al jove independentista Marcel Vivet, el qual va negar haver donat cap cop a l’agent durant la protesta contra la manifestació de Jusapol, a Barcelona, el 2018. La plaça de la Vila de Badalona va ser ahir a la nit escenari d’una concentració d’un miler de manifestants contra la “cruel” sentència, que no és ferma i que ara es pot recórrer en contra al TSJC.

La Generalitat sol·licitava per a Vivet 4 anys i 9 mesos de presó, mentre que la fiscalia cinc anys pels delictes de desordres, atemptat a l’autoritat i un delicte lleu de lesions. El dia del judici, el febrer, les acusacions van oferir-li un pacte i rebaixar la condemna a dos anys de presó per evitar entrar al penal, un fet que va refusar l’activista de la CUP i el seu advocat d’Alerta Solidària per defensar el dret de manifestació.

En la resolució, la secció 21 de l’Audiència de Barcelona fa seu el relat de l’agent, malgrat que admet que “no consten imatges del fet concret, ja que el fotograma 48 no és concloent”, però la declaració del mosso és “solvent”, com la dels seus companys. El ponent de la resolució, el magistrat José Villodre, hi afegeix que la protesta no va ser festiva i que Vivet i els concentrats “van trencar les costures del dret fonamental de reunió” perquè hi va haver “violència verbal i material” contra la policia. També sosté que la pluja de pols de colors “no era festiva, com el Holi hindú”, sinó una acció de “guerrilla urbana” perquè els agents “van perdre visibilitat i els costava respirar”. En el judici, Vivet va assegurar que va anar a la protesta per mostrar el seu rebuig a l’actuació policial durant l’1-O i que amb les primeres càrregues policials va marxar de la concentració a la Via Laietana, on era a primera fila i amb una bandera. Va ser-hi uns 20 minuts. La CUP i el govern van acordar que la Generalitat es retiraria de les acusacions a manifestants, tot i que en el cas d’agents ferits s’hi ha de personar perquè ho diu la llei. La seva petició de pena (3 anys i 9 mesos per atemptat a l’autoritat més 1 any per desordres) es considera desmesurada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona