Política

Cuixart vol que Puigdemont i Junqueras es trobin a la Catalunya Nord per celebrar els 60 anys d’Òmnium

El president d’Òmnium es troba amb càrrecs i socis de l’entitat per primera vegada després de ser indultat

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha anunciat aquest dijous que vol que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’exvicepresident Junqueras es trobin a la Catalunya Nord durant aquest estiu per celebrar els 60 anys d’Òmnium.

En el seu primer acte amb càrrecs i socis de l’entitat a Barcelona, Cuixart ha explicat que la celebració ha de ser un “acte de retrobament nacional on no hi falti ningú”, tot i que ha admès que és “un repte col·lectiu”. “S’ha intentat dividir entre diferents fraccions el sobiranisme amb una fracció inexistent”, ha assegurat.

Òmnium té previst organitzar aquesta trobada entre els mesos de juliol i agost, durant els quals també durà a terme una campanya d’estiu per “escalfar motors” de cara a la Diada.

Cuixart, a Sánchez: “Aquest país no deixarà mai de votar”

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha assegurat aquest dijous que “cap indult farà callar la veu del poble de Catalunya” i ha avisat al president del govern espanyol: “Aquest país no deixarà mai de votar”. “Ho sento molt per vostè, però volem que sàpiga que des de la lluita no violenta seguirem, seguirem pressionant perquè ens escoltin i votarem tantes vegades com faci falta”, ha declarat durant el seu primer acte polític d’Òmnium després de ser indultat. Davant d’uns 200 càrrecs de l’entitat reunits al Poblenou, el líder independentista ha afirmat que l’entitat que dirigeix “continuarà denunciant la repressió” a l’espera de la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans.

“Algú es pensa que un indult farà renunciar al poble de Catalunya la seva llibertat?”, s’ha preguntat Cuixart després que es desplegués una gran pancarta amb la frase: “Vaig entrar a la presó com a president d’Òmnium i en surto com a president d’Òmnium”.

D’altra banda, Cuixart ha assegurat que “la repressió s’està acarnissant” i ha fet una crida a “tornar a omplir la caixa de solidaritat” davant les reclamacions milionàries del Tribunal de Comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA