Política

L’ANC enllaçarà l’11-S amb tres dies d’actes a l’octubre

L’Assemblea presenta la samarreta que es farà servir per a la Diada i també per a la commemoració del referèndum d’independència

Paluzie fa una crida a interpel·lar les institucions perquè reprenguin el camí cap a la plena sobirania

De vermell cridaner, amb el coll i les mànigues rivetejades de blau i un lema escrit al costat d’una bandera estelada que embolcalla un puny; lluitem i guanyem la independència. Aquesta és la samarreta que l’ANC ha preparat per vestir els participants en els actes de reivindicació independentista que l’organització prepara per a després de les vacances d’estiu i que pretén que tornin a ser massius després de les restriccions de l’any passat. A la part de darrere de la samarreta hi ha escrita, en posició vertical, la data de l’11-S, una fletxa, 1-OCT i la paraula independència dividida en les sis síl·labes de què es compon.

La intenció de l’Assemblea queda plasmada en el lema escrit a la part frontal de la samarreta, però sobretot en la inscripció que hi ha a la part posterior, ja que aquest any l’ANC vol organitzar actes tant per la Diada com per l’1 d’Octubre unificats amb la mateixa indumentària de color vermell.

La samarreta va ser presentada ahir a la tarda a la trobada que cada dia es du a terme a l’avinguda Meridiana amb la gent de Meridiana Resisteix. Un centenar de persones es van poder posar per primer cop la nova vestimenta que ahir mateix va sortir a la venda. La roba es comercialitza conjuntament amb una bossa de tela al preu de 15 euros. La venda de la samarreta contribueix a sostenir les finances de l’ANC.

A l’acte d’ahir hi van assistir el vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, que va ser un dels primers a enfundar-se la samarreta, i la presidenta, Elisenda Paluzie. La màxima responsables de l’organització va recordar que la mobilització d’aquest 11 de Setembre no serà una concentració estàtica sinó una manifestació de tipus tradicional, en moviment, i que l’objectiu és caminar des de la plaça Urquinaona fins al parc de la Ciutadella.

Objectiu: Parlament

Els líders de l’ANC ho diuen una mica amb la boca petita, però l’objectiu últim és arribar fins davant mateix del Parlament de Catalunya, perquè l’Assemblea dirigeix la seva reivindicació als partits sobiranistes. “Hem d’interpel·lar les institucions i el Parlament perquè reprenguin el camí de la independència”, va dir ahir Paluzie, que va lloar la gent de Meridiana Resisteix com a “símbol de la resistència” que des de fa més de tres anys es manté al peu del canó tot i haver patit “atacs de tota mena”.

Paluzie va insistir que la mobilització d’aquest any tindrà la segona part en la commemoració del referèndum de l’1 d’Octubre que enguany s’escau en divendres. Per això, la presidenta de l’Assemblea va donar a entendre que es vol aprofitar la coincidència amb cap de setmana per organitzar actes els dies 1, 2 i 3 d’octubre. El 3 d’octubre del 2017 es va viure una apoteòsica vaga general per protestar contra la repressió desplegada el dia del referèndum, i per a molts independentistes és un dia tan important com ho va ser l’1.

El propòsit ja confessat de l’ANC és tornar a omplir els carrers i recuperar la força de mobilització popular que va empènyer el procés sobiranista els anys previs al 2017. És evident, però, que hi ha un refredament, motivat també per la Covid, i per això, durant tot l’estiu, l’ANC preveu dur a terme diversos actes per escalfar el debat sobiranista.

LA XIFRA

15
euros
costa la samarreta que ha preparat aquest any l’ANC i que es ven amb una bossa de roba.

Foro Coches contra ‘meridians’

La gent de Meridiana Resisteix persisteix, insisteix, no es rendeix. La seva determinació va més enllà de la sortida en llibertat dels presos polítics, i cada dia continua tallant durant dues hores una de les principals entrades de la ciutat per reivindicar la fi de la repressió i la independència de Catalunya. Els concentrats són increpats sovint, i també sovint reben la visita de col·lectius que boicotegen la seva protesta, com és la gent de Foro Coches, que avui i tres dies de la setmana vinent es manifestarà al mateix lloc amb vehicles. Ja tenen l’autorització per fer-ho, i els meridians hauran de protestar en un altre lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona