Política

Argimon inaugura avui l’UCE, amb 140 alumnes inscrits

L’escriptor Villatoro hi glossarà la figura de Joan Triadú

El lema, ‘Fer dels Països Catalans una nació normal’

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, inaugurarà avui la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) que se celebra a Prada (Catalunya del Nord) juntament amb el batlle de Prada, Yves Delcor, i Joandomènec Ros, el president de la Fundació UCE i l’Institut d’Estudis Catalans. Aquest any es recupera la presencialitat i hi ha 140 alumnes inscrits.

La lliçó inaugural Joan Triadú: la visió plural del país dona el tret de sortida a la resta d’actes, entre els quals intervindran la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, i l’expresident de la Generalitat Quim Torra. També s’inclouen ponències de consellers com Josep Maria Argimon, Gemma Geis i Laura Vilagrà –aquesta darrera en un curs paral·lel de la Fundació Josep Irla.

Les jornades, que arriben a la 53a edició, porten enguany el lema Fer dels Països Catalans una nació normal i acabaran el dia 22. En el cas de Borràs i de Torra, la ponència que duran a terme és Les institucions i Catalunya, que també inclourà la presència de Jordi Casassas, president de l’UCE, el 19 d’agost. Puigneró, per la seva banda, serà l’encarregat de cloure les jornades el 22 d’agost, juntament amb Joandomènec Ros i Jordi Casassas.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, serà a la ponència Reflexions sobre Catalunya, una nova etapa, organitzada per la Fundació Josep Irla en el marc de les seves 12es jornades, i es farà també el 19 d’agost. A més, l’exconseller d’Interior Joaquim Forn també serà a la Catalunya del Nord i conduirà la ponència Fora de la presó el 18 d’agost. Les ponències versaran sobre diverses temàtiques, com per exemple la crítica literària catalana, la llengua catalana i els mitjans de comunicació en relació amb infants i adolescents, i “l’espoli” al Museu de Lleida. També hi haurà una xerrada dedicada al corredor mediterrani i a l’aeroport de Barcelona. A més, el 18 d’agost està prevista una ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra, al cementiri de Prada.

Activitats per Prada

La seu central aquest any continuarà sent l’alberg Pau Casals-Canigó, que, en no disposar de prou aules a punt, haurà de preparar diversos tendals al jardí per als cursos i el servei de menjador. Això mateix farà que les activitats estiguin més repartides que mai per diversos espais de la vila, ja que no es torna de moment a la històrica ubicació al Liceu Renouvier.

La llengua tindrà un doble protagonisme. Per un cantó, es reuniran tots els diputats (dos bretons i un nord-català) que van participar en la llei Molac, que obre la porta a introduir les llengües diferents de la francesa en l’ensenyament públic a l’Estat. En un altre acte, el nou secretari de Política Lingüística, Francesc-Xavier Vila, parlarà amb tiktokers sobre el català entre el jovent.

LA DATA

22.08.21
Dia
en què es clouran les activitats de l’UCE, a càrrec del vicepresident Jordi Puigneró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona