Política

Forcadell no vol unilateralitat abans de la mesa

Rebat Puigneró i crida a explorar el diàleg perquè “toca fer una cosa diferent”

Cs insta a intervenir els comptes

Quan falten vint dies per a la reactivació de la mesa de diàleg a Barcelona en un lloc per determinar, la carta de la unilateralitat –encara que sigui com a as ocult a la màniga– obre un debat entre ERC i Junts. Si bé el vicepresident, Jordi Puigneró, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, aposten per enarborar l’opció de la unilateralitat, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell va rebutjar activar ara la via unilateral per aconseguir la independència. “Del tema de la unilateralitat en parlem més endavant, a veure què passa ara amb la taula de diàleg. Ara estem en el moment de la taula de diàleg i crec que l’independentisme no pot renunciar a la bandera del diàleg”, rebatia Forcadell en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Mentre que Junts no vol perdre la unilateralitat –encara que sigui pel valor de l’amenaça–, a ERC Oriol Junqueras imposa ser “màxims campions” del diàleg i així ho reblen el president, Pere Aragonès, i la mateixa Forcadell. “Des d’octubre de 2017 fins ara no ha canviat res. La situació seria la mateixa i passaria exactament el mateix”, va advertir Forcadell, que confessa que té “certa curiositat per saber què posa sobre la taula l’Estat”.

A Ciutadans, el vicesecretari Edmundo Bal creu que de la cita de “la mesa de la vergonya” a partir del 13 de setembre “no en sortirà res de bo per als espanyols, sinó cessions de Sánchez al separatisme”. “Els separatistes, que són voraços i insaciables, seguiran demanant fins al moment en què s’aixequin i diguin «Espanya ens roba!»”, va augurar. I, davant els avals presentats per l’Institut Català de Finances per protegir els represaliats pel Tribunal de Comptes, Bal va instar a intervenir els comptes de la Generalitat i va denunciar “la connivència culpable del PSC”.

LA FRASE

Tinc certa curiositat per saber què proposa l’Estat a la taula de diàleg
.
Carme Forcadell
expresidenta del parlament

Zones d’incendi i les pensions, al Consell de Ministres

El Consell de Ministres torna a reunir-se avui per primera vegada després del parèntesi estiuenc i ho farà sense que el president, Pedro Sánchez, hagi comunicat l’alineació de la delegació estatal a la mesa de diàleg. Sobre la taula hi ha avui el reconeixement com a zones greument afectades per emergència de protecció civil “a totes i cadascuna de les comunitats que han patit incendis durant aquest estiu i altres tipus de catàstrofes naturals”, la qual cosa inclourà la província d’Àvila (22.000 hectàrees cremades) però també Catalunya, on es van cremar al juliol 415 hectàrees només en el foc al cap de Creus.

Un dels grans temes que aprova també avui el Consell de Ministres és el projecte de llei de les pensions, que ja va rebre un primer llum verd al juliol i que ara hi torna per ser aprovat en segona volta. El projecte de llei enterra el vell factor de sostenibilitat fixat per Mariano Rajoy el 2013 i garanteix el poder adquisitiu de les pensions a partir de l’1 de gener del 2022 d’acord amb la inflació o IPC, i alhora aproxima l’edat de jubilació real (64 anys) a l’edat legal (66) amb bonificacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona