Política

Aragonès promet una consulta sobre els Jocs dels Pirineus

No diu si serà vinculant però es compromet a escoltar l’opinió ciutadana

Ja s’ha enviat la candidatura al COI

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va compromès ahir a escoltar l’opinió dels ciutadans abans de formalitzar la candidatura de Barcelona-Pirineus per acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern del 2030. Ho farà a través d’una consulta ciutadana, que no va concretar si serà vinculant. “S’ha creat una taula institucional amb representants de tots els territoris implicats en la candidatura, i evidentment, també anirà acompanyada d’un procés de participació ciutadana, d’una consulta, que determinarà el suport i el consens necessari, sense el qual un projecte d’aquestes característiques no pot seguir endavant”, va afirmar després d’una visita a l’hospital de la Cerdanya. El president va confirmar que ja han fet arribar la candidatura dels Pirineus al Comitè Olímpic Internacional (COI) i que ara comença un període de negociacions amb aquest organisme.

El govern va formalitzar, el dia 3 d’aquest mes d’agost, l’acord per impulsar una candidatura olímpica d’hivern a Catalunya, després que al juliol iniciés contactes amb el Comitè Olímpic Espanyol per a la presentació d’aquesta candidatura. Aragonès ja es va comprometre a consultar el territori, amb una comissió i una taula de representació territorial on es plantegin propostes. L’acord del govern preveu explícitament una consulta.

Aragonès va reiterar ahir que la Generalitat vol que el del 2030 sigui un model de Jocs “sostenibles”, que tinguin el “consens del territori” i que formin part del pla de desenvolupament integral que s’aplicarà a les comarques pirinenques i que comprendrà àmbits socials, econòmics i ambientals. Així mateix, va insistir que el “nou model” que proposen “abandona les velles idees” d’associar els Jocs Olímpics “amb molt desenvolupament urbanístic”. “No estem parlant d’això, sinó que estem parlant de millorar les infraestructures, de tenir a punt àmbits com els allotjaments”, va precisar. “Si es fa amb aquests paràmetres pot ser una gran oportunitat que hem d’aprofitar i que no ha de durar quinze dies, sinó que formarà part d’un projecte de desenvolupament global per als propers quinze anys”, va destacar el president.

LA FRASE

Sense el suport necessari, un projecte d’aquestes característiques no pot seguir endavant
Pere Aragonès
President de la Generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona