Política

Baixa a un terç el nombre de busos respecte del 2019

El ritme de venda de samarretes de la manifestació fa preveure molts desplaçament en vehicle privat

L’ANC, convençuda d’una bona assistència

Caiguda dràstica del nombre d’autocars mobilitzats a les comarques gironines per l’ANC: fins a un terç respecte del 2019, l’última de les grans manifestacions de la Diada a Barcelona. Fa dos anys se n’hi van desplaçar fins a 150. Blanes i la ciutat de Girona són exemples paradigmàtics d’aquesta caiguda, ja que han passat dels 13 i 20 autocars, respectivament, a només 1 i 5, i alguns podrien no omplir-se del tot. “El ritme de venda de samarretes és bo, per tant creiem que la gent té més por d’agafar l’autocar que no pas de manifestar-se”, ha afirmat la responsable de l’ANC de Blanes.

La prevenció generada per la lluita contra la Covid-19 és un dels motius en els quals coincideixen els portaveus de les territorials de l’ANC consultats per aquest diari. Tots remarquen el bon ritme de venda de samarretes a persones que tenen previst desplaçar-se a Barcelona amb vehicle privat. Hi ha ajudat també que s’hagin alliberat els peatges de l’AP-7.

De fet, ja entreveien aquesta davallada, fins al punt que en alguns casos, com ara a la Garrotxa, afirmen que haurien d’haver estat més valents i oferir més places que les dels tres autocars que han omplert. “Al principi, per la Covid-19, i la coincidència amb les Festes del Tura, no volíem organitzar autocars. Hi vam accedir a petició de moltes persones que no volien utilitzar el vehicle privat”, ha detallat la presidenta de l’ANC a la Garrotxa, Magda Ripoll. El seu homòleg de Girona, Tavi Casellas, ha remarcat que a tot plegat cal afegir-hi la decepció en el sector independentista per la situació política actual.

El responsable de l’Assemblea al Pla de l’Estany, Lluís Roura, hi ha posat el contrapunt i ha fet una crida a l’independentisme de base a continuar mobilitzant-se. “És important que la gent surti al carrer, perquè és qui empeny els partits polítics i les institucions”, ha reblat.

En el mateix sentit, la del Ripollès, Carla Soler, ha indicat que calculen que, tot i la desmobilització, serà la manifestació més nombrosa després de la de Perpinyà. “La nostra intenció és tornar a sortir als carrers i demostrar que la reclamació hi segueix sent”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona