Política

Els sindicats i la patronal exigeixen que es negociï de nou

Foment acusa els dos governs d’actuar de manera molt “irresponsable”

Pimec qualifica “d’esperpèntica” la situació creada

CCOO els acusa de fer-ne un ús partidista

Als sectors econòmics i empresarials així com als sindicats els costava ahir trobar paraules per definir l’actual situació política arran de l’anunci, per part del govern espanyol, que atura la inversió de 1.700 milions projectada per ampliar l’aeroport del Prat a causa del que consideren una actitud ambigua del govern català.

“Esperpèntic”, “irresponsable”, “indignant” van ser alguns dels adjectius emprats per totes les part a l’hora que compartien la mateixa reclamació, tornar a seure a la taula de negociació per consensuar un projecte que, segons aquests sectors, és necessari per a la recuperació econòmica de Catalunya.

Així el president de Pimec, Antoni Cañete, assegurava que “assistim a una situació que té un punt d’esperpèntica; es tracta d’una inversió de 1.700 milions d’euros que requereix que s’hi doni la importància que té i que s’hi digui que sí, l’aeroport és un element clau de competitivitat”, assegurava el dirigent de la patronal catalana en roda de premsa. Cañete considera que cal fugir de posicions “maximalistes”, com per exemple que “no es pot tocar la Ricarda”, i aposta per aconseguir un acord per no perdre la inversió trobant “solucions tècniques” que impliquin, al seu judici, utilitzar els aeroports de Girona, Reus i Lleida.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va ser un dels més crítics en fer declaracions i assegurava estar “indignat i perplex” amb la Generalitat i alertava que descartar el projecte d’Aena pot comportar “la ruïna econòmica” de moltes famílies, petites i mitjanes empreses i autònoms alhora que exigia una “ràpida rectificació” i denunciava la manca de consens intern tant entre els partits que formen part del govern com de l’executiu espanyol. Creu que el debat obert pel govern entorn de la Ricarda és una “greu irresponsabilitat” i va acusar l’executiu català de no “estar a l’altura” ni actuar amb la “prudència i diligència que han de presidir tota actuació d’un govern”. “És imprescindible donar suport unànime i sense fissures al projecte d’ampliació de l’aeroport”, hi afegia. “Abandonin la irresponsabilitat, dialoguin i pactin”, implorava.

CCOO expressava la seva preocupació per “l’ús partidista” que s’està fent del projecte i demanava reprendre les negociacions. En un comunicat, CCOO defensa que “hi pot haver un punt de trobada per a la modernització de l’aeroport duent a la pràctica una gran inversió sense ampliar el seu perímetre actual i garantint la interconnexió del front aeroportuari català per via fèrria”.

LES FRASES

El govern no ha estat a l’altura, abandonin la irresponsabilitat, dialoguin i pactin
Josep Sánchez Llibre
president de foment del treball
Seguim defensant aquesta inversió, però perquè es faci cal que el govern tingui les idees clares
Salvador Illa
president del psc al parlament

Illa: “Cal un pronunciament clar del govern”

El líder del PSC en el Parlament, Salvador Illa, va exigir al govern un “pronunciament clar i nítid” a favor de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat perquè Catalunya no perdi l’“oportunitat” de millorar una de les infraestructures clau per garantir una economia competitiva. El cap de l’oposició lamentava que “no es pugui” fer l’ampliació del Prat per “l’ambigüitat” i “desavinences” entre els socis del govern i els reclamava que estiguin “a l’altura d’aquest moment”. “Hem defensat i seguim defensant aquesta inversió, però perquè es pugui portar a terme cal que tinguin les idees clares; tant de bo les hi tinguin”, va dir. Illa no creu que la decisió afecti la taula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona