Política

Expulsions encreuades entre els dos edils de Cs a Girona

El portaveu de Ciutadans al ple, Daniel Pamplona, pendent d’un expedient d’expulsió del partit, ara expulsa del grup municipal Míriam Pujola

La regidora diu que ni en té constància ni tindrà validesa

L’expulsat esdevé expulsador. Les desavinences entre els dos representants de Ciutadans al consistori de Girona van fer un altre pas ahir amb l’anunci de l’expulsió del grup municipal de la regidora Míriam Pujola. L’expulsió la firma i la comunica a l’Ajuntament el portaveu del Cs al ple, Daniel Pamplona, i l’argumenta per la “nul·la disposició de col·laborar” de Pujola. També li retreu que “no atén els compromisos del grup, té una actitud hostil i trenca reiteradament la disciplina de vot del grup”.

Aquests arguments, però, són similars als que va esgrimir el mes de juliol passat la direcció de Cs per obrir un expedient d’expulsió del partit a Pamplona “per la contínua vulneració del reglament intern de la formació”. Pujola era precisament qui havia demanat al partit que s’obrís l’expedient contra ell. Pamplona –que està suspès cautelarment de militància i que ha recorregut contra la seva expulsió– explica que una cosa és la direcció del partit i una altra és el grup municipal, “que té autonomia organitzativa i del qual ell és responsable com a portaveu”. Segons Pamplona, Pujola ha de passar a partir d’ara a ser “una regidora no adscrita”. El portaveu hi afegeix que “no es tracta d’una picabaralla entre dues persones”, sinó d’una qüestió “tècnica i jurídica” i que, pel que fa a la seva eventual expulsió, “hi va haver molta desinformació”.

Pujola, per la seva banda, es limitava a dir ahir que “no tenen constància de la iniciativa del portaveu i que, si s’ha produït, no tindrà validesa perquè Pamplona està enmig d’un procés d’expulsió”. Fonts del partit també indicaven que “no tindrà efecte”. Les discrepàncies entre els dos edils eren manifestes en els últims plens, ja que els dos regidors van emetre vots diferents en diversos punts. Aquest és el primer mandat de Pamplona i el segon de Pujola. En les últimes eleccions municipals Cs va recollir un 6,6% dels vots (el 2015 era un 7,55%) i va mantenir dos regidors.

LA FRASE

Una cosa és el partit i una altra, el grup municipal, que té autonomia organitzativa i en soc el portaveu
Daniel Pamplona
Portaveu del grup de ciutadans al consistori de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona