Política

El partit de Putin guanya les eleccions legislatives

El Partit Comunista és segon i millora els resultats del 2016

La nova Cambra Baixa tindrà cinc partits

El partit del president rus, Vladímir Putin, Rússia Unida, va guanyar les eleccions d’ahir a la Duma o cambra de diputats davant dels comunistes, que millorarien els seus resultats, segons les primeres dades oficials anunciades per la Comissió Electoral Central (CEC).

La majoria de candidats de l’oposició radical al Kremlin no van poder participar en els comicis a causa de diferents traves, des d’acusacions d’extremisme fins a la possessió d’actius a l’estranger.

Després de l’escrutini del 12,25% dels vots, la formació oficialista sumaria el 40% dels vots davant del 24,4% del Partit Comunista de Rússia en els comicis legislatius celebrats en els últims tres dies.

De moment es desconeix si Rússia Unida renova la majoria constitucional –més de 300 dels 450 escons– a la Cambra Baixa del Parlament rus. El 2016, els oficialistes van obtenir més del 54,20% dels vots, la qual cosa els va permetre sumar 334 escons i aprovar lleis sense la necessitat de pactar amb l’oposició sistèmica al Parlament.

Segons aquestes dades oficials, a la Cambra Baixa hi entrarien cinc partits, en lloc dels quatre de la legislatura anterior: els oficialistes i comunistes, el Partit Liberal Democràtic (PLDR) de l’ultranacionalista Vladímir Jirinovski (9,30%); el nou partit Gent Nova (7,59%), i els socialdemòcrates de Rússia Justa (6,86%).

Els comunistes van denunciar frau a diverses regions del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia