Política

Jordi Sànchez presenta un recurs al TEDH contra la sentència del procés

L’expresident de l’ANC vol “un correctiu inequívoc” a l’estat espanyol per “un continuat de vulneracions de drets fonamentals”

  • Captura de pantalla de la roda de premsa de Jordi Sànchez ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA.
  • VÍDEO: Roda de premsa anunciant la presentació del recurs

L’expresident de l’ANC i secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha anunciat aquest dilluns la presentació d’un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) contra les sentències del Tribunal Suprem (TS) i el Tribunal Constitucional (TC).

Sànchez ha anunciat aquesta presentació en una roda de premsa acompanyat de l’actual presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Durant la seva intervenció, Sànchez ha explicat que vol que es condemni el regne d’Espanya per “un continuat de vulneracions dels drets fonamentals”. “Espero que Espanya rebi un correctiu inequívoc per part de la màxima instància europea en l’àmbit de la justícia i els drets humans”, ha afegit.

Segons ha dit, vol que “mai més cap ciutadà de Catalunya tingui la sensació d’inseguretat i incertesa que exercir els drets de reunió, manifestació, llibertat d’expressió i llibertat ideològica pot ser motiu de condemna”.

Segons ha explicat Sànchez, personalitats internacionals com Gérard Onesta, exvicepresident del Parlament Europeu (França), Clare Daly, membre del Parlament Europeu (Irlanda), i Sébastien Nadot, membre de l’Assemblea Nacional francesa i de la seva Comissió d’Afers Estrangers, han fet arribar el seu suport i solidaritat a través de missatges per vídeo. El Sr. Onesta denuncia que “la justícia espanyola és una justícia política” i que “manipula no només els fets, sinó també les paraules”, acusant per exemple de “terrorisme” a molts dels que qüestionen la qualitat democràtica del sistema. Per la seva part, Daly critica el silenci de la Comissió Europea sobre aquest alarmant cas i anima el poble català a seguir lluitant, ja que amb això també lluita pels drets de tots els ciutadans europeus. En una línia similar, el diputat francès Sébastien Nadot expressa la importància “que Jordi Sànchez sigui indemnitzat per la vulneració de drets que ha patit per part de les autoritats espanyoles” i fa una crida al Tribunal Europeu de Drets Humans perquè revisi detingudament el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona