Política

rasclet

el

Castells, el nou Pallach

El conseller ha fet d'altaveu del
que molts pensen
dins el socialisme

En una entrada al Twitter el conseller d'Educació, Ernest Maragall, aconsellava “llegir poc a poc i bé” l'entrevista a aquest diari del conseller d'Economia, Antoni Castells. Té tota la raó. Llegida amb calma és molt més profunda i clara del que després s'ha volgut fer veure.

Segurament si el país no estigués de vacances les conseqüències de l'entrevista s'haurien traduït en clau de crisi interna al PSC. Què diu en el fons Castells? Bàsicament que l'encaix de Catalunya amb Espanya és cada vegada més difícil (“mai havia vist una distància tan gran entre Catalunya i Espanya”) i que el PSC ni és l'eina útil per aconseguir-ho, ni per fer valer els interessos del nostre país a Madrid perquè la relació amb el PSOE el limita totalment i el converteix en invisible al Congrés.

Castells ha fet d'altaveu del que molts pensen dins el socialisme, esdevenint el cap visible d'un hipotètic nou PSC –inspirat en el socialisme que va encarnar Josep Pallach– molt més independent del PSOE, capaç de marcar perfil propi i fer valer al Congrés el pes de la seva força política (de fet, els seus 25 diputats el convertirien en el tercer grup parlamentari de la cambra baixa) i que no se situï en l'extraradi social i polític on creu que és ara, i ocupi la centralitat política de Catalunya.

L'actual conseller d'Economia ha dibuixat el camí. Ha estat valent. Molt valent. Ara cal veure si les patums del no-nat sector catalanista també ho seran i faran el pas endavant per construir amb Castells un altre PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona