Política

Manifestació, actes i marxes per celebrar l’1-O i el 3-O

L’1-O es recordarà a la Catalunya del Nord

Dissabte hi haurà jornada antirepressiva i tres marxes i el 3-O, manifestació

L’ANC organitza en col·laboració amb Òmnium i l’AMI diversos actes commemoratius del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 prohibit per l’Estat i de l’aturada general massiva del 3-O que va tenir lloc com a protesta per la repressió policial de la votació. Divendres, el referèndum es commemorarà a la població d’Illa, a la Catalunya del Nord, en reconeixement de la col·laboració que, des d’aquest territori, va fer possible que tingués lloc la votació. No hi podrà assistir el president Puigdemont perquè dilluns ha de declarar als tribunals de Sardenya. Després de l’acte, una marxa de vehicles anirà fins a Figueres, on al vespre tindrà lloc un concert. El mateix divendres al vespre hi haurà commemoracions a Lleida, Sabadell, Sant Joan de Vilatorrada, Roquetes, Dosrius i Sant Cebrià de Vallalta. Dissabte 2 tindrà lloc la Conferència Nacional Antirepressiva a la Universitat de Girona, en què també col·laboren l’ANC i Òmnium. L’Assemblea organitza tres marxes: de Fraga a Lleida, de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva i de Vinaròs a Sant Carles de la Ràpita.

Diumenge, la Plataforma 3 d’Octubre organitza un acte a la plaça Cinc d’Oros de Barcelona, on, abans que comenci, confluirà la manifestació que organitza l’ANC des de la plaça de Francesc Macià. L’ANC informa que no cal inscriure-s’hi per participar en les marxes i en la manifestació, però sí en el concert de Figueres i en els actes d’Illa i Girona.

El govern fa un acte unitari a l’Escola Industrial

El govern de Pere Aragonès preveu commemorar en ple el quart aniversari del referèndum en un acte a l’Escola Industrial de Barcelona, el punt de votació més gran aquell dia a Catalunya. A les nou del matí es llegirà una declaració institucional i està previst que hi assisteixi la “totalitat” dels membres del govern d’ERC i Junts, segons avançava ahir la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja. Serà l’únic acte organitzat pel govern català per recordar el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i es pretén que sigui una mostra d’unitat de l’executiu, amb la presència de tots els consellers i conselleres, un cop finalitzat el debat de política general del Parlament, que començava ahir amb el discurs del president de la Generalitat. Un acte unitari després de les discrepàncies públiques i la crisi entre socis; primer, per l’aeroport del Prat i, ara, per la taula de diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona