Política

Cs vol que el Parlament insti el Govern a negociar amb l’executiu espanyol l’ampliació del Prat

El partit de Carrizosa vol que la cambra constati que la taula de diàleg no pot negociar la “sobirania nacional”

Cs vol que el Parlament insti el Govern a “negociar i consensuar” amb el govern espanyol “la millor alternativa que faci possible l’ampliació de l’aeroport de Barcelona”.

Aquesta és una de les propostes de resolució que ha presentat el grup de Carlos Carrizosa en el marc del debat de política general.

Pel que fa a la taula de diàleg, Cs diu que no s’hi pot negociar sobre “sobirania nacional, estat de dret i independència del poder judicial”. I en l’àmbit social proposa crear una “renda d’emancipació” per als joves. Segons el text registrat, una renda que faciliti l’emancipació dels menors de 35 anys i que faciliti també el pagament de les fiances.

“La Constitució del ’78, la corona, l’estat de dret, l’estat autonòmic i l’estat social han fet possible la transformació d’Espanya en una de les democràcies més excel·lents del món i han portat quaranta anys de convivència, progrés i prosperitat a més d’haver donat cabuda als sentiments de catalanitat, espanyolitat i europeïtat”, afegeix una de les propostes de resolució de Cs.

Una altra dels textos demana una llei electoral pròpia que “corregeixi la infrarepresentació” de zones com l’àrea metropolitana de Barcelona o Tarragona. En aquest sentit, volen que es promogui un sistema electoral que garanteixi una “representació adequada dels ciutadans i de totes les zones del territori”.

En l’àmbit de l’educació, el partit de Carrizosa insta el Govern a implementar el trilingüisme a l’ensenyament no universitari de tal manera que cap de les tres llengües (català, castellà i anglès) tinguin una presència menor al 25%. Així mateix, reclamen que els alumnes de selectivitat puguin examinar-se en l’idioma que lliurement escullin “sense que els calgui significar-se en el moment de fer la seva tria”.

Pel que fa a l’oci nocturn, volen un pla de reobertura del sector de manera “immediata” sense restriccions horàries i assegurar que arribin ajudes per a cada mes que han estat amb l’activitat aturada.

Després dels últims dies de macrobotellots, Cs insta el Govern a “coordinar-se amb el món local” per fer un pla d’acció per evitar aquestes activitats en espais públics i augmentar el control posant sancions. “Analitzar i revisar les mesures de prevenció i control dels desordres públics, actes vandàlics i fets delictius relacionats amb concentracions descontrolades i consum massiu de begudes alcohòliques al carrer”, diu el text.

En l’àmbit de la seguretat, Cs demana que es retorni al Departament d’Interior la defensa jurídica dels Mossos donada la seva condició de servidors públics i “l’assetjament que massa sovint pateixen per l’acció malintencionada de grups i grupuscles vinculats a determinades formacions polítiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona