Política

Illa, sobre la proposta de referèndum de la CUP: “Demanem la reconsideració de la Mesa. És il·legal”

El líder del PSC assegura que el seu grup votarà a favor de la resolució d’ERC sobre la taula de diàleg entre governs

El president del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha argumentat que el seu grup presenta una petició de reconsideració a la Mesa del Parlament perquè considera que la proposta de la CUP que fixa data a un referèndum és “il·legal”. “No forma part de les competències del Parlament organitzar referèndums i ja hem vist que no porten enlloc”, ha afegit en una entrevista a Els Matins de TV3. Ahir a la nit la Mesa va admetre a tràmit la proposta dels anticapitalistes sobre el referèndum amb els vots en contra dels socialistes. I el PSC s’unirà a les previsibles reconsideracions que també presentaran Cs, Vox i PPC. D’altra banda, Illa ha dit que el seu grup votarà a favor de la proposta d’ERC sobre la taula de diàleg entre governs.

Illa assegura que no té cap sentit repetir coses que “no porten enlloc”. “Farem una petició de reconsideració i cadascú que decideixi en base del que cregui que ha de fer. Tornar a repetir errors no és un bon camí”, ha afirmat dirigint-se als membres de la Mesa i tenint en compte que els membres independentistes de l’anterior Mesa han estat citats recentment al TSJC per haver permès el debat i votació de propostes sobre autodeterminació i monarquia.

Pel que fa a la resta de propostes de resolució que es voten aquesta tarda en el marc del debat de política general, Illa diu que el PSC intentarà arribar a consensos amb altres partits sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. També ha dit que votaran a favor de la proposta d’ERC sobre la taula de diàleg entre governs però ha insistit que aquest espai de diàleg s’ha de “complementar” amb una taula de partits de Catalunya.

Sobre el futur de la comissaria de policia nacional a la Via Laietana de Barcelona, Illa ha apostat per fer “compatible” en el mateix edifici “els episodis que ens avergonyeixen i que estan superats” i l’activitat policial actual. Així doncs, ha apostat per no treure la comissaria del lloc on està ara.

Pel que fa a la detenció de l’expresident Carles Puigdemont a l’aeroport de l’Alguer, Illa ha dit que ni el govern espanyol ni l’italià hi han participat i que no hi han tingut “res a veure”, a diferència del que defensa Junts i el mateix Puigdemont. Segons Illa, el que ha de fer l’expresident és comparèixer davant la justícia espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona