Política

Ja són 36 els municipis “moralment exclosos” de la Constitució

Entre les localitats que han aprovat aquesta moció hi ha cinc capitals de comarca: Ripoll, Mollerussa, Solsona, Vic i Vilafranca del Penedès

Ja són 36 els ajuntaments catalans que s'han declarat fins ara “moralment exclosos” de la Constitució espanyola per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, segons ha informat la comissió 100 anys d'estelada.

Tots els consistoris que han adoptat aquesta decisió ho han fet a través de mocions aprovades en plens municipals. Es tracta d'iniciatives de partits com CiU, ERC i ICV-EUiA, així com d'altres formacions polítiques d'àmbit local.

En les mocions aprovades es justifica la decisió de declarar-se fora de l'àmbit de la Constitució espanyola perquè, al parer dels ajuntaments, la dispositiva de l'alt tribunal ha constatat que les aspiracions d'autogovern de Catalunya “no tenen cabuda en l'ordenament jurídic espanyol”.

Entre totes les localitats que han aprovat aquesta moció destaquen cinc capitals de comarca: Ripoll, Mollerussa, Solsona, Vic i Vilafranca del Penedès.

Al mateix temps, s'han declarat moralment exclosos de la Constitució espanyola els ajuntaments de Capellades, Avinyó, Calders, Sallent, Santpedor, Molins de Rei, Begues, Manlleu, Sant Pere de Torelló, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Arenys de Munt, Argentona, Viladrau, el Brull, la Garriga, Lliçà de Munt, Tagamanent, Vacarisses, Castellar del Vallès, Castelló d'Empúries, Port de la Selva, Vilamaniscle, Llambilles, Sant Gregori, Amer, Anglès, Pardines, el Pla de Santa Maria, Albi i Tarrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona