Política

Llarena reclama, sense èxit, la detenció de Comín i Ponsatí

El jutge del Suprem insisteix a la justícia italiana a reclamar l’entrega dels dos eurodiputats de JxCat

El magistrat del Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa contra els líders catalans, va demanar ahir al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser que executi l’euroordre de detenció contra els eurodiputats Clara Ponsatí i Antoni Comín, que eren a Sàsser acompanyant l’expresident Carles Puigdemont. La petició no va ser acceptada, tot i que els dos polítics van ser identificats per la policia italiana.

En concret, el jutge del Suprem va dictar dues providències en què informava les autoritats judicials italianes de “notícies periodístiques” que recollien que Ponsatí i Comín, exiliats des de l’octubre del 2017 com Puigdemont, haurien viatjat a Sardenya per donar suport a l’expresident, citat ahir al matí davant el tribunal de Sàsser precisament perquè el jutge Llarena havia demanat la seva entrega, en sostenir que l’euroordre d’entrega està “activa”, malgrat que en sol·licitar ell mateix un aclariment sobre l’abast de les euroordres (davant les negatives rebudes d’Alemanya) al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es dona per paralitzada l’execució del cas. Així ho va entendre l’Advocacia de l’Estat espanyol, que ho va comunicar al Tribunal General de la UE, al qual Puigdemont va demanar protecció fins a resoldre la seva demanda contra l’aixecament de la seva immunitat per part del Parlament Europeu.

Llarena va efectuar la comunicació emparant-se en la legislació europea que recull que “quan es conegui el parador de la persona buscada, l’autoritat judicial emissora podrà comunicar directament a l’autoritat judicial l’execució de l’ordre de detenció europea”. “Hem vingut per demostrar amb fets que l’Estat italià, el govern italià i la policia italiana respecten la nostra llibertat de circulació i no reconeixen la vigència en aquest moment de l’euroordre de detenció europea”, va afirmar Comín als mitjans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES