Política

Guanyem i el PSC, lluny del sí a les ordenances i els comptes

Els grups discrepen dels plans de l’equip de govern, que convoca per a dilluns el ple de l’aprovació de taxes i de pressupost

Junts tempta Pamplona (Cs) i l’edil no adscrita critica la pujada de rebuts

L’equip de govern de Girona, de Junts i ERC –13 regidors de 27–, manté obertes les negociacions per aprovar les ordenances i el pressupost de l’Ajuntament per a l’exercici del 2022. Però els dos grans grups de l’oposició, Guanyem i el PSC –tots dos amb 6 edils– mantenen posicions allunyades amb els gestors municipals.

L’àrea d’Hisenda i Règim Intern treballa per actualitzar els números de la corporació amb negociacions en diferents fronts i amb la intenció inicial de fer-ho en el ple extraordinari de dilluns, convocat ahir. Les ordenances s’han d’aprovar abans del dia 31 perquè siguin vigents al gener. És el que apressa més l’equip de govern.

El portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, reconeix que no tanquen la porta a l’acord, però que la proposta de base que els ha fet arribar l’equip de govern està pensada “per a altres grups”. “No l’han feta per buscar un acord [amb nosaltres]”, hi afegeix.

Guanyem espera la resposta de Junts i ERC a canvis introduïts pel seu grup. Demanen que la puja dels rebuts sigui progressiva i no lineal, que hi hagi bonificacions per a rehabilitació i que el pressupost prioritzi algunes àrees tenint en compte la situació després de la pandèmia de la Covid-19.

Per Sílvia Paneque, portaveu del PSC, els comptes plantejats al seu grup són “continuistes” amb un augment de dos agents per al cos de la Policia Municipal quan ells n’han reclamat deu més, entre altres mancances. Si l’equip de govern no obté prou suports, podria dur a aprovació les ordenances i excloure els comptes municipals de l’ordre del dia del ple. Les dues coses van ser prorrogades l’any passat per falta de vots favorables.

LA XIFRA

7,8
per cent
d’increment de l’impost de béns immobles (IBI) proposa Junts per al 2022, segons diu Míriam Pujola.

Dos edils que, per separat, tenen molt pes

La fractura de Ciutadans fa que els dos antics edils tinguin, per separat, molt pes. Daniel Pamplona (Cs) admet negociacions gairebé diàries amb Junts i reconeix que té “responsabilitat” afegida. “La situació de la ciutat no és bona i l’equip de govern no ho fa bé”, hi afegeix. L’edil no adscrita Míriam Pujola, expulsada pel seu portaveu però que manté el suport del partit, demana “més carrer i no tan despatx”. Es queixa que l’IBI es pugui apujar un 7,8% i l’impost d’activitats econòmiques, un 10%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona