Política

Solució legal per als menors no acompanyats

El govern espanyol aprova la reforma de la llei d’estrangeria per facilitar-ne la integració

El Consell de Ministres espanyol va aprovar ahir una reforma de la llei d’estrangeria per fer possible la regularització dels menors no acompanyats quan arriben a la majoria d’edat. La mesura, que flexibilitza els requisits exigits per obtenir els permisos de residència i treball, permetrà a uns 15.000 joves migrants arribats a l’Estat –8.000 menors no acompanyats i 7.000 joves d’entre 18 i 23 anys que han deixat de tenir la protecció de les administracions– tenir papers.

Amb aquesta modificació del reglament, el govern espanyol posa fi a la situació actual en què, de facto, s’impedia la inclusió dels menors no acompanyats i els joves extutelats. Un dels canvis més destacats d’aquesta reforma, aprovada a petició del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions –i treballada amb 11 governs autonòmics, entitats del tercer sector i particulars–, és que es redueix de nou a tres mesos el termini per obtenir el primer permís de residència. Segons el reial decret aprovat ahir, el termini actual “s’ha demostrat que és excessivament llarg”, i molts arriben a la majoria d’edat sense haver-lo aconseguit. A més, obtindran el permís de treball. Ara quan compleixen els 18 anys reben un permís de residència d’un any que no els dona dret a treballar legalment. Un altre canvi destacat és que allarga d’un a dos anys el primer permís de residència, i fixa un nou procediment per als que hagin arribat a la majoria d’edat els últims anys i s’hagin quedat sense regularitzar. Es tracta d’una reforma de gran importància, la més gran feta fins ara pel Ministeri dirigit per José Luis Escrivá. La seva aprovació s’ha fet amb l’oposició del Ministeri de l’Interior, que advertia d’un possible efecte crida. De fet la pugna entre aquests dos ministeris havia endarrerit la reforma, l’aprovació de la qual s’ha vist com un triomf d’Escrivá sobre Fernando Grande-Marlaska.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona