Política

L’oposició de Badalona ja treballa per fer fora Albiol

El PSC es mostra disposat a rellevar en el càrrec l’actual alcalde per “dignitat i bona imatge de la ciutat”

Els partits coincideixen que el relleu s’ha de fer ràpid per “recuperar l’estabilitat”

La moció de censura ja es comença a negociar de manera formal. El president del grup municipal del PSC a Badalona, Rubén Guijarro, anunciava ahir que obria les converses per intentar arribar a un acord amb la resta dels grups a l’oposició, Guanyem Badalona, ERC, Badalona en Comú i Junts, i presentar la moció de censura contra l’actual alcalde, Xavier García Albiol. El líder socialista declarava als micròfons de Ràdio 4 i La 2 que estava disposat a rellevar-lo en el càrrec per “dignitat i bona imatge de la ciutat”.

L’intent de moció de censura arriba després del rebombori per l’aparició de Xavier García Albiol en els papers de Pandora com a apoderat d’una societat a Belize, un paradís fiscal de l’Amèrica Central, juntament amb el regidor Ramon Riera, durant molts anys número dos del PP a Badalona.

Si la moció prospera, aquest serà el tercer alcalde que tindrà la ciutat en aquest mandat. En les primeres converses, la voluntat d’acord és total entre el PSC i Guanyem Badalona, tot just un any i mig després que la disputa pel poder entre les dues formacions permetés al líder popular recuperar l’alcaldia aprofitant la dimissió del socialista Àlex Pastor, que va ser enxampat begut i incomplint el confinament la primavera del 2020. Els grups de l’oposició asseguren que ara “l’alcaldia no serà un problema” per avançar en la negociació d’un nou govern i ningú discuteix que el nou alcalde hauria de ser Rubén Guijarro. Segons avançava ahir l’ACN, Guanyem reclama un “lideratge compartit”. “Cal esmenar errors, arribar a acords amb generositat i possibilitar un govern democràtic amb la majoria del ple”, defensava la formació municipalista. El PSC, per la seva banda, demana “no precipitar-se” i insisteix que sigui Albiol qui dimiteixi per evitar un final traumàtic. Uns i altres coincideixen que el relleu s’ha de fer “ràpid” per recuperar l’estabilitat “al més aviat possible”, si bé no s’atreveixen a fixar un calendari ni a posar un ultimàtum a Albiol. “El moment a Badalona és suficientment greu per no pensar en personalismes, en càrrecs o en cadires”, etzibava l’alcaldable socialista. Guijarro entén que és el moment que Albiol deixi la institució per “treure la corrupció del PP” de l’Ajuntament, però demana “calma i prudència” en la negociació.

L’alcalde de Badalona va reaccionar a l’anunci de l’inici de les converses i va acusar el PSC i la CUP de voler “destrossar els avenços” assolits a la ciutat durant el seu any i mig de mandat. García Albiol manté que als grups de l’oposició “no els importa Badalona” i que “van a la seva”. En aquest sentit, l’alcalde critica que el PSC s’aliï amb Guanyem, al qual identifica amb la CUP, i creu que les alcaldies de Dolors Sabater i Àlex Pastor, entre el 2015 i el 2020, no van ser bones per a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona