Política

En directe

Ple del Parlament

Puigneró demana desvincular el traspàs de Rodalies dels pressupostos de l’Estat

El vicepresident insta els grups a comprometre’s a fer-ho realitat “votin el que votin” al Congrés

Seguiu la sessió de control en directe al digital

El vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha demanat aquest dimecres als grups parlamentaris desvincular el traspàs de Rodalies de la negociació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022.

En resposta a una pregunta de Junts per Catalunya (JxCat) sobre infraestructures ferroviàries a la sessió de control d’aquest matí, Puigneró ha instat els grups parlamentaris a fer pinya pel traspàs de Rodalies a la Generalitat. “Votin el que votin els grups polítics al pressupost de Madrid, comprometem-nos a què aquesta sigui una realitat ben aviat”, ha dit.

La portaveu de Junts per Catalunya (JxCat), Elsa Artadi, va vincular dilluns el traspàs de Rodalies amb els comptes estatals. “No podem deslligar la llei audiovisual, Rodalies i altres elements que afecten la ciutadania catalana dels pressupostos i l’estabilitat al govern de Pedro Sánchez”, va assegurar.

En aquest context, Puigneró ha demanat avui a les forces polítiques “no vincular directament” el traspàs de Rodalies als pressupostos de l’Estat sinó fer-ne una “voluntat política de tots”.

El conseller ha denunciat el “dèficit crònic” que pateix el servei de Rodalies. Segons ell, “és un drama que no podem continuar mantenint”.

 “Vull creure que no és un tema ni d’incapacitat ni d’incompetència, per tant ha de ser un tema de no voluntat política. Ja que no ho vol fer l’Estat, nosaltres volem assumir el repte de gestionar les Rodalies a Catalunya”, ha assenyalat.

El govern de la Generalitat va aprovar ahir dimarts destinar 65 milions d’euros per a l’adquisició i manteniment dels nous trens que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) utilitzarà a partir del 2024 en el servei de Rodalies entre Lleida i Manresa, que fins a aquesta data continuarà operant Renfe.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers del seu govern responen aquest dimecres a les preguntes dels diputats del Parlament de Catalunya. Seguiu la sessió de control en directe al digital:



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona