Política

ERC no presenta esmena a la totalitat dels PGE després d’acordar quotes en català a la llei audiovisual

Rufián anuncia que el seu partit ha acordat fixar una quantitat de producció en català en la nova normativa audiovisual

Sánchez aconsegueix els suports necessaris per als comptes espanyols gràcies també a Bildu i PNB

ERC no ha presentat cap esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat (PGE) després d’arribar a un acord amb el govern espanyol sobre la llei de l’audiovisual.

Segons ha explicat el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián , Esquerra fixarà una quota de producció en català en la llei de l’audiovisual perquè “ens juguem un sector de l’audiovisual sencer”.

L’acord ha arribat després de setmanes de negociacions i negatives del govern espanyol, i s’ha certificat només minuts abans que expirés el termini de presentació de l’esmena. La decisió d’ERC de no presentar l’esmena a la totalitat aplana el camí dels pressupostos al Congrés. Dijous es votaran les esmenes a la totalitat del PP, Vox, Junts i la CUP, entre altres, i previsiblement el govern espanyol disposarà de prou suports per salvar el tràmit.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha explicat que l’executiu espanyol s’ha compromès a complir totes les qüestions pendents i a fixar una quota per al sector audiovisual en català “abans del 31 de desembre”. No ha aclarit quin serà el percentatge.

Pel que fa als incompliments, ha explicat que en tema de beques hi haurà “una transferència immediata de 18 milions d’euros”. A més, “es continuarà treballant” per el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital.

Rufián ha explicat que l’acord correspon només a la “primera fase” de la negociació, la de la tramitació dels comptes. Després ERC abordarà amb el govern espanyol “reivindicacions socials molt fàcils d’assumir per un executiu progressista”.

La decisió d’ERC aplana el camí dels pressupostos. El PNB ja ha anunciat que votarà en contra de les esmenes després que els nacionalistes bascos i el govern espanyol hagin assumit un acord per al traspàs al govern basc de la gestió íntegra de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Bildu tampoc presenta esmena a la totalitat per “donar continuïtat a les converses de les últimes setmanes”, i podria votar en contra de les esmenes de la resta de formacions.

D’aquesta manera, el govern espanyol en tindria prou amb el suport dels seus socis, ERC, el PDeCAT, PNB i Bildu per sumar 190 vots (120 del PSOE, 35 de Podem, 13 d’ERC, 4 del PDeCAT, 6 del PNB, 5 de Bildu, 2 de Més País, 1 de NC, 1 del BNG, 1 del PRC, 1 de Teruel Existe, i 1 de Compromís) i superar el tràmit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA