Política

L’ANC demana no donar estabilitat a l’Estat amb els pressupostos fins que s’accepti l’autodeterminació

L’entitat demana als partits “fer un front comú en l’estratègia de bloqueig institucional”

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), reunit en plenari aquest dissabte a Perpinyà, ha volgut aprofitar la negociació dels pressupostos generals de l’Estat oberta amb els partits per reclamar als independentistes que abandonin les converses fins que s’accepti l’autodeterminació de Catalunya. En un comunicat, l’ANC assenyala que “garantir la governabilitat d’un estat que nega drets fonamentals i espolia econòmicament és una paradoxa inadmissible, ja que situa Catalunya en una posició cada cop més i més subsidiària, i l’ allunya d’un escenari que permeti assolir l’alliberament nacional”.

Així, l’entitat, que ha aprovat un text al respecte, assegura que “els diputats independentistes a les Corts Espanyoles han d’establir una estratègia de bloqueig basada en el seu posicionament contrari en les principals votacions que tinguin lloc en aquest àmbit”, com ara la dels pressupostos. “És l’acció més simple i amb menor cost repressiu que tenim a les nostres mans. És un mínim que el front institucional hauria d’entomar com a tret de sortida per recuperar la iniciativa davant l’Estat”, assegura l’Assemblea.

Amb aquest posicionament, el Secretariat Nacional de l’ANC també critica que “anualment aquests pressupostos contenen partides d’inversió a Catalunya, sempre per sota de la proporció de població i PIB en relació amb el conjunt de l’Estat, de les quals de forma sistemàtica se n’executa menys del 70%”. “Any rere any els partits catalans han intentat pactar millores en l’autogovern a canvi de l’aprovació dels pressupostos que mai s’arriben a complir, i així perpetuen l’espoli que significa un dèficit fiscal per sobre del 8% del PIB català”, es queixen. Per a l’entitat, “és una paradoxa inadmissible intentar negociar uns pressupostos generals de l’Estat, amb els què perpetua la dominació, i tenir alhora com a objectiu culminar el procés”. El Secretariat també considera que “caure en el parany de la negociació alimenta la dominació i la subordinació a l’Estat, confon la ciutadania, genera tensions internes innecessàries en el moviment independentista, i torna l’independentisme previsible i fàcil de manipular”.

L’ANC afirma que fa aquest posicionament “amb voluntat de defensar els interessos del moviment popular independentista”, i per això “exigeix als representants, diputats i senadors independentistes a les Corts Espanyoles el seu rebuig als pressupostos espanyols”. “Cal fer un front comú en l’estratègia de bloqueig institucional fins que Espanya ens reconegui com a subjecte de dret internacional i reconegui els efectes de la nostra autodeterminació exercida l’1 d’octubre de 2017”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona