Política

JxCat acusa ERC de “quedar en evidència” pel català a l’audiovisual

Batet rebutja negociar amb l’Estat “a canvi de res”

El president del grup parlamentari de Junts avisa que als seus diputats “no els enganyaran” amb el pressupost del govern de Sánchez

Junts per Catalunya ha acusat aquest diumenge ERC de “quedar en evidència” per la negativa del govern espanyol d’incloure quotes de català a la llei audiovisual. Ho ha dit el president parlamentari de la formació, Albert Batet, a Vilanova i la Geltrú, reaccionat a les declaracions del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en les quals va apuntar que no hi havia un percentatge concret, però que es treballaria per donar suport i defensar les llengües cooficials. “Com que ja sabem de quin pal van, no serem el partit que direm que negociem perquè després no ens donin res a canvi”, ha reblat. En referència als comptes del govern de Pedro Sánchez, Batet també ha afegit que als diputats del seu partit “no els enganyaran”.

El president de la formació al Parlament ha fet aquestes declaracions en un acte polític celebrat a la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú, on ha estat acompanyat de l’exconseller Josep Rull i altres representants del partit a la zona com Gerard Figueres, Mònica Gallardo o Rafael Font.

En la seva intervenció, Batet ha aprofitat per carregar durament contra el govern espanyol, afirmant que sigui del color que sigui, sempre ha actuat “de la mateixa manera”. “Hem d’aprofitar el 52% per avançar i no rendir-nos”, ha demanat, “s’ha de superar les barreres ideològiques per posar el país per davant dels partits”.

Batet també ha tret pit dels pressupostos de la Generalitat, els quals ha demanat tirar endavant “per responsabilitat”. “Hem fet els millors comptes que podem tenir”, ha afirmat, afegint que gran part de l’èxit prové de la “solvència” i “bona gestió” de representants del partit, com és el cas del conseller d’Economia, Jaume Giró.

En el marc dels parlaments, també ha parlat l’exconseller Josep Rull, que – en la línia de Batet – ha citat unes declaracions de Bolaños, en les quals aquest afirmava que el procés d’autodeterminació ja havia acabat. “Hi som dempeus i el continuarem”, li ha respost Rull.

L’exconseller ha insistit en la necessitat de “refer la unitat” i respondre les expectatives de la ciutadania amb “generositat”. “Des dels partits polítics no podem fallar, menys retrovisors i més horitzó”, ha demanat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona