Política

El PPC presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos i nega que siguin “els més importants de la història”

Parera retreu al PSC que s’ofereixi per aprovar-los: “És un frau a l’electorat”

La diputada del PPC al Parlament Eva Parera ha anunciat aquest dimarts que presentaran una esmena a la totalitat al projecte de pressupostos de la Generalitat que ha aprovat el Govern.

Així ho ha dit en una roda de premsa en què ha assegurat que no són “els més importants de la història” com ha dit el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i ha posat en dubte que l’augment del 17% del pressupost que ha explicat Giró sigui real. “Fa una mica de trampa i ens compara aquests pressupostos amb els aprovats l’abril de 2020, que han sofert diverses modificacions”, li ha plantejat.

Preguntada per si duran els comptes al Consell de Garanties Estatutàries, ho ha considerat precipitat ara com ara, però ha garantit que ho valoraran “sens dubte”.

Parera ha negat que es tracti d’uns comptes expansius, si no “regressius”, i ha lamentat que les partides d’Acció Exterior i les de TV3 i Catalunya Ràdio són superiors “a la suma de desenvolupament empresarial, promoció social i suport industrial”. Així mateix, ha advertit que vigilaran que l’escola concertada rebi el finançament que li correspon.

“Aquests pressupostos estan fets per acontentar la CUP” amb mesures com la creació d’una energètica pública, ha criticat, i ha demanat “menys titulars i ser més pràctics” al Govern perquè negociï millores amb el govern espanyol com una bonificació del 100% dels impostos de la factura elèctrica. “S’ha d’invertir en la negociació amb la Moncloa, ja que depenen els pressupostos d’aquí del que passi allà”, ha argumentat.

Parera ha aprofitat la seva intervenció per retreure al PSC que s’hagi ofert al Govern per negociar l’aprovació del pressupost si no aconsegueix l’aval de la CUP, soci preferent de l’executiu català. Per a la diputada, es tracta d’un “frau a l’electorat” perquè estan “defensant els pressupostos de la Moncloa”. “S’equivoquen i aquesta actitud no és la que s’espera de qui ha guanyat les eleccions i se suposa que és la principal oposició”, ha assegurat, ja que “van agafar vot constitucionalista i avui l’estan entregant a l’independentisme”:



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA