Política

Foment valora positivament l’augment d’inversions dels pressupostos, però lamenta que no “modulin la fiscalitat”

La patronal diu que depèn del Govern triar amb qui pacta els comptes, però demana que “ajudin a reactivar l’economia”

Foment del Treball ha valorat positivament l’augment d’inversions que “gairebé es dupliquen” en el projecte de llei de pressupostos del Govern pel 2022, però ha lamentat que no s’aprofiti l’impuls de la política expansiva per “modular la fiscalitat de Catalunya” i abaixar impostos, per equiparar-los al nivell de la mitjana estatal.

Així ho ha assegurat Salvador Guillermo, secretari general adjunt i director d’Economia de la patronal en declaracions a l’ACN. Preguntat pel possible suport de la CUP als comptes, ha dit que correspon al Govern triar amb “quin color” i quin partit polític arriba a consensos, però ha advertit que és necessari que es pactin uns “bons” pressupostos, que “ajudin a reactivar l’economia” després de la pandèmia.

Tot i celebrar que “després de molts anys d’inversions aturades”, aquest any es destinin més recursos al foment de l’activitat econòmica; Guillermo ha criticat que tot “l’impuls” dels recursos addicionals s’hagi destinat a incrementar la despesa.

“En termes comparatius amb altres comunitats autònomes, Catalunya té més figures impositives”, ha recordat Guillermo, que ha posat com a exemple l’impost als vehicles que emeten CO2, que les patronals del sector de l’automòbil ha rebutjat en diverses ocasions. Una altra figura fiscal que l’organització empresarial reclama que s’elimini és l’impost del patrimoni. “En moltes comunitats no existeix, i això el que fa és atraure patrimonis rellevants a altres indrets”, ha dit Guillermo, que ha avisat que “hi ha una certa competència fiscal que no podem obviar”.

A més, el secretari general adjunt i director d’Economia de la patronal ha lamentat que l’any passat pugés de forma “destacada” la recaptació de l’impost de successions i que aquesta figura també es mantingui en els comptes.

Pel que fa al tràmit parlamentari, el representant patronal ha dit que és l’hora que els polítics es posin a treballar per pactar uns “bons” pressupostos per l’economia catalana.

Com a element positiu, ha reivindicat la importància que les administracions aprovin els pressupostos dins el termini i en la forma escaient perquè és “un element d’estabilitat política” i que “dona el missatge que el país funciona”. “L’excepcionalitat sempre ha de ser la pròrroga”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA