Política

Torrent veu “decisiu” el paper dels 1.224 milions de la seva conselleria en un moment clau per la transformació industrial

El pressupost d’Empresa i Treball creix un 28,8% interanual, un increment superior a la mitjana dels departaments

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha posat en relleu la importància del seu departament de cara el pròxim exercici per impulsar la recuperació econòmica i “transformar el model productiu” del país.

En la comissió d’Empresa i Treball celebrada aquest dimecres per informar els grups del pressupost, Torrent ha qualificat de “decisiu” el paper del seu departament, que gaudirà de 1.224 milions d’euros, un 28,8% més que l’any passat. “Es tracta d’un augment superior a la mitjana dels departaments, una tònica que acostumava a ser diferent”, ha destacat. En aquest sentit, Torrent ha insistit que Catalunya es troba en un moment “cruïlla” fer el país “més resilient” i ha anunciat una inversió de 126 milions per a la reindustrialització.

Durant la seva intervenció inicial, Torrent ha remarcat que la crisi de la Covid-19 “ha fet evidents les mancances del model productiu” i ha recordat que els comptes del 2022 tenen un doble objectiu. “Hem de recuperar l’activitat i transformar el model productiu”, ha apuntat. “Volem fer un pas més enllà per encarar el futur de la millor manera”, ha afegit.

Tot i que el conseller ha apuntat que l’economia ja comença a mostrar resultats positius per primera vegada, ha advertit que encara cal fer matisos. “Tenim més de 40.000 persones en ERTO, tenim uns nivells d’atur juvenil per sobre la mitjana europea i el baixi de gènere continua”, ha comentat. En aquest sentit, Torrent ha assenyalat quines seran les cinc principals línies d’actuació del departament de cara al pròxim exercici.

En primer lloc, la reindustrialització i la competitivitat, una línia estratègica on s’invertiran 126 milions. Una altra és l’aposta per un treball digne i de qualitat, amb una inversió de 654,2 milions i posant especial rellevància en impulsar polítiques de foment de l’ocupació (226,2 milions) i la contractació de joves (125 milions). La tercera pota és apostar per una economia social i solidària (223,7 milions), mentre que la quarta es basa a donar suport a un turisme sostenible (74,7 milions). Finalment, el departament té previst destinar 33,2 milions en polítiques per impulsar un teixit comercial competitiu i proper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona