Política

El govern proposa a la CUP no invertir al BCN World als pressupostos i no tirar endavant els Jocs sense consulta prèvia

La nova oferta per aprovar els comptes inclou la retirada de la Generalitat de totes les causes contra manifestants sense lesions

La CUP envia a les seves bases el document que debatran aquest cap de setmana per decidir si presenten o no una esmena a la totalitat

Nova proposta del govern a la CUP per aprovar els pressupostos del 2022. L’executiu ha proposat als anticapitalistes no invertir en el projecte BCN World (Hard Rock) als comptes de l’any que ve i no tirar endavant la candidatura pels Jocs d’Hivern fins que no s’hagi realitzat la consulta, prevista pel 2022.

El govern s’ha compromès a incloure una disposició addicional a la Llei de Pressupostos de l’any vinent que expliciti que la Generalitat no formalitzarà “cap candidatura fins que no s’hagi realitzat la consulta ciutadana sobre aquest projecte prevista durant l’any 2022”.

La segona proposta té a veure amb el projecte del Hard Rock Cafè al Camp de Tarragona, ja que s’inclouria als comptes una disposició addicional que establiria que la Generalitat “no assumirà, en cap cas, cap cost” en concepte del projecte de BCN World.

El nou document que l’executiu ha fet arribar a la CUP també incorpora la retirada de la Generalitat de les causes contra manifestants si no se n’acredita l’autoria de les lesions. El govern planteja iniciar un procés de revisió “sistemàtica” de tots els procediments oberts en què hi ha acusació particular de la Generalitat. Es faria efectiva la retirada dels casos en què “no es constati lesió de cap treballador o treballadora públic o no se’n pugui acreditar l’autoria”.

A més, el govern es compromet a canviar el paper de la Brimo als desnonaments, a rebaixar les ràtios en educació i a internalitzar el servei del 061, tal com ja consta a la llei d’acompanyament aprovada per un Consell Executiu extraordinari, i presentada aquest migdia a Palau.

En paral·lel, la CUP ha enviat avui a les seves bases el document que debatran el cap de setmana per decidir si presenta esmena a la totalitat als comptes. “Tenim el compromís del govern que la partida de Hard Rock i la dels treballs per la candidatura dels JJOO seran retirades dels pressupostos”, s’hi detalla.

Al seu document, la CUP posa en dubte que els pressupostos pel 2022 siguin, ara mateix, “els més expansius de la història”, tal com sí que defensa el govern. La formació sosté que els comptes no son els que “mereix la majoria popular i treballadora”, i apunta que “venen condicionats pels objectius d’estabilitat imposats per l’Estat i la troika”.

Els cupaires assenyalen que la xifra real està “molt llunyana a la inicialment anunciada”. I és que, per la CUP, realment només quedaran uns 88 milions d’euros per a fer “polítiques noves”, ja que cal treure-hi els Fons Next Generation, la partida prevista per la covid-19 (705 milions d’euros), els 336 milions d’euros d’increment del sou dels funcionaris, i els 200 milions d’euros que cobririen el dèficit del transport púbic.

Els dos documents evidencien les diferències que encara hi ha entre les dues parts. D’una banda, el govern insisteix en la seva última proposta que els pressupostos son “un clar canvi de rumb” i “una eina útil per a la recuperació social i econòmica del país”. Al seu torn, la CUP apunta que els seus “esforços”, en canvi, “no han obtingut la resposta desitjada per aconseguir el gir necessari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona