Política

Aragonès proposa a la CUP arribar als 1.000 milions en habitatge

El president confia en tancar un acord: “Aprofitarem les hores”

Manté des de París que l’objectiu del Govern és una entesa pels pressupostos amb anticapitalistes i comuns

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha proposat a la CUP arribar fins als 1.000 milions en habitatge en els pressupostos per al 2022. En una atenció als mitjans des de la seu de l’UNESCO de París (França), i acompanyat de la consellera d’Exteriors, Victòria Alsina, Aragonès s’ha mostrat convençut que el Govern podrà tancar un acord pels comptes: “Queden hores i les aprofitarem”. El president ha subratllat que l’augment de la partida en Habitatge és un “gran salt endavant”, i ha instat la CUP a “aprofitar l’oportunitat”. Aragonès manté que la intenció del Govern és tancar un acord amb els anticapitalistes sense descartar els comuns, amb qui es mantenen les negociacions.

Aragonès ha anunciat des de París l’ “aposta” del Govern a la CUP perquè la partida d’Habitatge als nous pressupostos arribi als 1.000 milions. El projecte aprovat per l’executiu contemplava una xifra de 749 milions, que incrementava 410 milions respecte els comptes del 2020. Els anticapitalistes havien reclamat al Govern que la partida arribés als 1.000 milions, de manera que Aragonès confia ara que la CUP s’avingui a retirar l’esmena a la totalitat, i a avalar els comptes per l’any que ve.

Des de París, el president ha reiterat que “queden hores” i que les vol “aprofitar”. El cap del Govern ha insistit en aprovar els pressupostos amb la majoria de la investidura (ERC, Junts i CUP), però ha tornat a estendre la mà a les forces que tinguin “voluntat transformadora”, en referència a En Comú Podem -amb qui el Govern manté converses. Aragonès ha argumentat que el projecte pressupostari certifica l’aposta social del Govern i que la partida d’Habitatge és un “gran salt endavant”.

Aragonès manté l’aposta per aprovar els comptes amb la CUP i, si pot ser, també amb els comuns. Només s’avindria a un aval del grup de Jéssica Albiach sense el suport de la CUP si fossin els propis anticapitalistes els qui confirmessin que s’autoexclouen del suport als comptes i, per tant, mantenen l’esmena a la totalitat i voten en contra de l’aprovació del projecte.

Acord amb l’UNESCO

Aragonès ha fet aquestes declaracions des de París, on es va desplaçar aquest dijous a la nit amb la consellera Alsina. El president ha signat aquest divendres al matí un acord de cooperació entre Catalunya i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), amb la seva directora general, Audrey Azoulay -acompanyats per la consellera d’Exteriors.

Abans, aquest matí, Aragonès i Alsina han visitat el projecte Pont Seiber de l’estudi català RCR Arquitectes. Després de l’UNESCO, Aragonès es reunirà amb Frank Bellvier, el delegat ministerial de Salut Mental i Psiquiatria del govern francès. Finalment, el president visitarà el Musée d’Orsay, amb motiu del projecte de col·laboració entre aquest centre artístic i el MNAC previst per a l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona