Política

ERC facilitarà el pressupost de Colau a canvi de l’aval dels comuns al Parlament

Maragall “assumeix la contradicció” del canvi de plans a l’ajuntament “per l’interès general del país”

Retreu als comuns que hagi usat l’Ajuntament de Barcelona com una peça de “negociació política”

ERC de Barcelona, amb el seu cap de files i diputat republicà al Parlament, Ernest Maragall, al capdavant, ha anunciat aquest dilluns que facilitarà l’aprovació dels pressupostos del govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau, després de l’anunci del pacte entre el president, Pere Aragonès, amb els comuns pels comptes de la Generalitat.

En roda de premsa des del Parlament i acompanyat per la plana major dels republicans a Barcelona, Maragall ha justificat el canvi de vot d’ERC, que es va oposar a l’aprovació inicial dels comptes barcelonins la setmana passada, per “responsabilitat” i en favor de l’“interès general del país”. Amb tot, Maragall no ha volgut confirmar si votarà el pressupost de Colau favorablement o només s’hi abstindran.

“La nostra postura -en relació amb els pressupostos de Barcelona- segueix sent la que va quedar reflectida en el vot de la setmana passada. Això és el que pensem i no ha canviat”, ha subratllat el també diputat, que ha acusat els comuns d’haver usat l’Ajuntament de Barcelona com una peça de “negociació política”.

Cs i BCanvi acusen Maragall i Colau d’utilitzar Barcelona com a “moneda de canvi”

Els grups municipals de Ciutadans i Barcelona pel Canvi han acusat aquest dilluns Maragall i Colau d’utilitzar Barcelona com a “moneda de canvi” perquè tant la Generalitat com l’Ajuntament tinguin nou pressupost el 2021.

La regidora de Cs Luz Guilarte ha criticat que els interessos de partit d’ERC i dels ’comuns’ estiguin “per sobre” de la ciutat, que ha afirmat que “mai ha estat la seva prioritat”. “Es torna a revalidar l’acord tripartit de facto”, ha dit Guilarte.

Per a BCanvi, l’acord entre ERC i En Comú Podem “deixa clar que ERC i Maragall no podien governar a l’Ajuntament de Barcelona”. “Només volien Barcelona per posar-la al servei de la causa independentista de la Generalitat”, han indicat fonts del partit a l’ACN.

Colau nega cap intercanvi en l’acord pressupostari i insta Maragall a dialogar per millorar els comptes de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha negat aquest dilluns que hi hagi cap intercanvi en l’acord pressupostari de la Generalitat entre ERC i els comuns, i ha instat el líder dels republicans a la capital catalana, Ernest Maragall, a dialogar per millorar els coptes de la ciutat. “No hi ha hagut cap intercanvi, el que s’ha fet és prioritzar Barcelona i Catalunya. El que hi ha és un bon acord per a Catalunya i per a Barcelona”, ha subratllat en una atenció als mitjans, on ha opinat que la posició inicial d’ERC sobre els pressupostos de la ciutat va ser “precipitada”, i ha opinat que ara toca prioritzar la ciutat a les eleccions municipals que hi haurà en un any i mig.

Colau ha celebrat la “bona notícia” de l’acord per passar el primer tràmit dels pressupostos de la Generalitat, que porta també aparellat el suport d’ERC als comptes de Barcelona. L’alcaldessa ha assegurat que la prioritat dels comuns sempre ha estat la ciutat, perquè de no aprovar-se els pressupostos catalans, la capital catalana perdria al voltant de 400 milions d’euros. “Això seria imperdonable en un context de crisi, la ciutadania està cansada del bloqueig i la picabaralla”, ha argumentat.

Així les coses, l’alcaldessa ha emplaçat els grups a parlar, però de manera prioritària s’ha adreçat a ERC, a qui ha recordat que els últims anys han segellat importants acords.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona