Política

La CUP exigeix al Govern el compromís que Adrian Sas no farà presó

Pellicer recorda que “presons i el compliment d’ordres judicials d’arrest” depenen de la Generalitat

La CUP ha exigit al Govern que es comprometi que l’activista Adrian Sas, condemnat a tres anys i mig de presó per haver colpejat un policia durant el primer aniversari de l’1-O, no entra a presó. “S’han de buscar les vies perquè la Generalitat deixi d’exercir de corretja de repressió”, ha manifestat Xavier Pellicer. De fet, ha dit que hi ha diverses vies “legals i estipulades” per evitar que Sas posi “ni un sol peu a la presó, ni un sol dia”: “Presons és una competència del Govern i el compliment d’ordres judicials d’arrest, també”. Els anticapitalistes també reclamen que lletrats i agents dels Mossos que “actuen de forma impune i falsegen atestats” contra la mobilització popular siguin “depurats i expulsats de forma immediata del cos”.

Pellicer ha comparegut en roda de premsa acompanyat dels nou de Lledoners, els independentistes finalment absolts per les mobilitzacions el febrer del 2019 durant els traslladats dels presos a Madrid. La CUP i tres membres del col·lectiu que han participat a la roda de premsa han insistit en la retirada de totes les acusacions de la Generalitat contra manifestants.

Pellicer ha assenyalat que la de Sas no és l’única condemna amb aquestes característiques, i que Marcel Vivet o Francisco Garrobo tenen penes de més de dos anys de presó i “és més que probable que en els pròxims mesos o anys puguin entrar-hi”. El diputat cupaire també ha cridat a la mobilització popular per evitar que es produeixi l’empresonament de Sas.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs de l’activista Adrián Sas, un jove de Vilafranca del Penedès condemnat a tres anys i mig de presó per haver colpejat un policia durant les manifestacions del primer aniversari de l’1-O. A la sentència dictada ara fa un any, l’Audiència de Barcelona el va considerar culpable d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i de lesions, mentre el va absoldre de desordres públics. Segons s’ha conegut aquest dimecres, el tribunal no ha admès el recurs de Sas i ha ratificat aquella sentència. La defensa insisteix en demanar l’absolució de l’activista i preveu recórrer el cas al Tribunal Suprem, mentre el grup de Suport a Sas ha convocat diversos actes de protesta.

Anna Roselló, dels nou de Lledoners, ha defensat que l’absolució no comprarà el seu silenci i ha assenyalat “els Mossos que gaudeixen de total impunitat en fer informes falsos; la Generalitat que dona absoluta credibilitat a les mentides policials i la Fiscalia” com a “culpables” de la causa dels nou de Lledoners.

En aquesta línia, Roselló ha demanat l’expulsió del cos dels Mossos d’Esquadra dels agents que “van orquestrar un muntatge” contra ells i l’acomiadament de l’advocat de la Generalitat en la causa pel seu “paper bel·ligerant tot i no tenir proves”. Dirigint-se a ERC i a JxCat, ha exigit que “deixin de fer de crossa de l’Estat reprimint”. I ha desitjat que la comissió sobre el model policial -que començarà a caminar divendres al Parlament- serveixi per a introduir canvis.

Els nou de Lledoners s’han trobat amb membres d’ERC i JxCat. Roselló ha explicat que han constatat “certa intenció” de millorar el cos però ha dubtat que es valorin les seves demandes urgents de l’expulsió immediata dels Mossos d’Esquadra d’aquells agents “que han fet informes falsos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid