Política

Més inversions a la via pública el 2022 a Salt

L’Ajuntament presenta un pressupost de més de 31 milions

Inclou partides per als aparcaments i per a la pista poliesportiva

L’Ajuntament de Salt disposarà el 2022 d’un pressupost de 31.390.949 euros. L’import dels comptes per a l’any vinent que l’alcalde, Jordi Viñas, i el regidor d’Hisenda, Toni Vidal, van presentar ahir i que portaran al ple dilluns és similar al de l’any passat (31.702.595 euros), però el capítol d’inversions s’enfila fins a 1.564.341 euros (l’any passat eren 970.928 euros).

Carrers, parc i jardins

Entre les principals inversions anunciades per al 2022 destaquen els 396.000 euros que es destinaran a millores i manteniment de la via pública (carrers, parcs i jardins); 241.649 euros per a l’execució de la primera fase de la nova pista poliesportiva, i 365.000 euros per a millores i reforç dels aparcaments municipals. Altres imports rellevants són uns 75.000 euros per a l’enllumenat públic o 27.000 euros per a la instal·lació de càmeres de vigilància.

En paral·lel a aquestes inversions, l’equip de govern remarca que “es consoliden partides que en l’exercici passat van fer un pas endavant en àrees estratègiques”. En aquesta línia, hi ha línies pressupostàries que creixen en relació amb l’any passat, com ara la de serveis a les persones, amb 2.438.614 euros (un 11,35% més); Educació, amb 2.107.507 euros (un 8,61% més), o habitatge, amb 703.884 euros (un 2,64% més). En aquest últim cas es potencia el pla educatiu a través del pla de millores d’oportunitats educatives (PMOE) amb una dotació de 280.530 euros, al mateix temps que s’eleva la dotació pressupostària per a la millora i manteniment de les instal·lacions, amb un import de 165.000 euros.

D’altra banda, entre els 703.884 euros que es dedicaran a polítiques d’habitatge, les subvencions a les comunitats de veïns passen de 180.000 a 190.000 euros (10.000 euros per al projecte de masoveria comunitària anunciat recentment).

Viñas qualifica la nova proposta dels comptes del 2022 com “un nou pas” per desenvolupar les polítiques que inclou el pla d’acció municipal del mandat i que se centren a consolidar els serveis públics i donar resposta a les necessitats veïnals. “És un pressupost social per estar al costat dels saltencs i saltenques i que aposta per consolidar àrees prioritàries per a l’equip de govern, sense renunciar a les inversions i noves apostes”, diu l’alcalde.

Menys despesa pel deute

Els comptes del 2022 també preveuen continuar reduint l’endeutament i les despeses financeres associades. En aquest sentit, segons el govern municipal, en els darrers sis anys aquest concepte ha passat de representar una despesa de 3.500.000 euros l’any 2015 a constituir-ne una de 2.106.661 aquest proper exercici 2022.

El regidor d’Hisenda destaca, per la seva banda, que “gràcies a aquesta gestió responsable es manté una aposta rellevant per les noves inversions, any rere any, i sense posar en perill l’equilibri pressupostari del consistori”. Aquesta proposta de pressupost es portarà al ple de dilluns per sotmetre-la a l’aprovació inicial, amb la tranquil·litat de la majoria absoluta de què disposa l’equip de govern (ERC i Junts) al consistori.

LA XIFRA

31,7
milions d’euros
és l’import del pressupost del 2022 que el govern de Salt (ERC i JxCat) portarà al ple dilluns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom