Política

El PSC, ERC i Junts aborden la renovació d’òrgans

Els socialistes esperen aprovar un acord a la Corporació en el ple del pressupost

El PSC, ERC i Junts per Catalunya es reuniran aquesta setmana per abordar la renovació dels càrrecs caducats tant al capdavant de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) com de les sindicatures de Comptes i Greuges i del Consell de Garanties Estatutàries. Ho anunciava ahir la portaveu parlamentària socialista, Alícia Romero, després de l’executiva dels dilluns del partit. Tot i assegurar que no hi ha avui cap nom damunt la taula sobre les persones que hauran de substituir els responsables de la Corporació o de la Sindicatura de Greuges, Romero va avançar que aquesta mateixa setmana es trobaran representants dels tres partits per començar a enfilar les negociacions per als relleus.

Romero va assegurar que estan oberts a parlar amb la resta de grups parlamentaris sobre les renovacions de les diverses institucions, però va recordar que els requisits de majories que estableix la llei catalana per a diversos relleus obliga a un acord entre, com a mínim, socialistes, republicans i Junts. Fins que aquests tres partits no siguin capaços d’establir cert consens, no cal abordar la negociació amb la resta de grups, deia de fet ahir Romero.

Responsabilitat

“Hem de ser responsables i seriosos i fer-ho”, defensa la portaveu socialista, que aspira que els nous nomenaments a la direcció de la Corporació vagin acompanyats d’un “encàrrec” de renovació dels mitjans públics. De fet, Romero assegura que ERC i Junts també treballen en un plantejament de reptes de futur de la nova direcció dels mitjans audiovisuals públics i espera aprovar una proposta que inclogui noms i “encàrrec” al ple del pressupost del 23 de desembre.

També la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, confirmava les converses després de l’executiva d’ahir dels republicans, però demanava discreció en el procés negociador: “Calen diverses reunions, treball constant i discreció”. Els republicans també treballen amb el repte de tancar acords de renovació abans d’acabar l’any, tal com la majoria de forces parlamentàries va aprovar de fer en una resolució al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona