Política

Alsina renova el compromís amb la cooperació

Confirma a Nova York el suport contra les crisis humanitàries i homenatja PauCasals

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, va anunciar ahir des de Nova York, on continua el viatge de treball, la renovació del compromís amb el Fons Central de Resposta a Emergències de les Nacions Unides (CERF, per les seves sigles en anglès), al qual el govern destinarà 290.000 euros, com ha fet des del 2019. La consellera va intervenir dimecres al High-Level Pledging Event, una trobada de donants del fons, creat fa 15 anys per ajudar a donar resposta ràpida a crisis humanitàries a tot el món. “Comprometent-nos de nou amb el CERF per al 2022 renovem la nostra voluntat de contribuir a les necessitats humanitàries d’emergència”, va destacar la consellera, que es va enorgullir que aquests dies ha pogut comprovar el “prestigi de la cooperació catalana” al món, per la qual cosa hi vol continuar tenint veu pròpia. “Catalunya vol formar part de la solució als reptes globals, el multilateralisme és una de les receptes per aconseguir-ho”, cloïa. En el mateix viatge, Alsina ja va anunciar una contribució de 290.000 euros a l’Organització Panamericana de Salut per reforçar l’atenció sanitària a Haití després del terratrèmol.

La vigília, Alsina va presidir l’acte d’homenatge a Pau Casals organitzat per la delegació als Estats Units coincidint amb el 60è aniversari del concert del músic a la Casa Blanca davant del president John F. Kennedy. L’acte forma part de la commemoració del 50è aniversari del discurs de Casals a l’ONU que el govern celebra aquest any i que ha programat concerts també a Ciutat de Mèxic. Segons la consellera, “la defensa de la democràcia del mestre Casals” connecta amb la que fa ara el govern. “Només amb més democràcia resoldrem el conflicte polític entre Catalunya i Espanya”, va recordar. Abans de l’acte, Alsina es va reunir amb Marta Casals Istomin, vídua de Pau Casals, que va assistir a un concert d’homenatge on també hi havia Edward Lengel, antic historiador en cap de la White House Historical Association.

Madaula i Riba, pels drets humans a Mèxic

L’eurodiputada Diana Riba i la secretària de la mesa del Parlament, Aurora Madaula, van tornar el cap de setmana d’un viatge de deu dies a Mèxic encapçalant, per delegació de la Comissió Exterior del Parlament, una comitiva catalana d’incidència per a la protecció de les persones defensores dels drets humans. També hi havia membres de l’Agència Catalana de Cooperació i d’entitats com ara la Taula per Mèxic i Será Paz México. La comitiva es va reunir amb representants institucionals i societat civil d’estats com ara Michoacán o Chiapas, i van visitar els anomenats “presos polítics de Nahuatzen”, membres de la comunitat indígena que reclamen l’autodeterminació de l’altiplà Purépecha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona