Política

Mena diu que és Educació qui ha de decidir com “protegeix” els professors

El portaveu dels comuns avisa el PSC que si no va a la manifestació de dissabte “defraudarà” molts dels seus votants

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha afirmat que el Govern ha de “protegir” el professorat de “l’ofensiva jurídico-política contra el model d’immersió lingüística” i ha deixat en mans del Departament d’Educació la decisió sobre com fer-ho. En roda de premsa, Mena no ha volgut entrar a valorar la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha instat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a assumir la direcció de l’escola de Canet de Mar on s’aplica el 25% en castellà per ordre del TSJC. “Ha de ser Educació qui determini de quina manera vol tirar endavant aquesta protecció”, ha insistit. També ha avisat el PSC que si no va a la manifestació de dissabte estarà “defraudant” molts dels seus votants.

Mena defensa que davant la situació actual el Govern ha d’actuar en tres àmbits. D’una banda, evitar que una decisió jurídica contra la immersió “impacti” a les aules. I en aquest sentit, ha defensat que és el Departament d’Educació qui ha de determinar de quina manera protegeix els equips docents. I, d’altra banda, ha instat el Govern a aplicar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i la LOMLOE, coneguda com llei Celaá.

Pel que fa a la proposta de Borràs, Mena s’ha preguntat si l’ha traslladat al conseller d’Educació o Cambray se n’ha assabentat a través dels mitjans de comunicació. “Només sabem la proposta que ha llançat Borràs a través dels mitjans. Que expliqui la manera de fer-la efectiva per ser rigorosos. Hem d’estudiar totes les alternatives per protegir el professorat i el model d’immersió lingüística”, ha afegit.

Preguntat per què suposaria que el PSC no vagi a la manifestació organitzada per Som Escola, Mena ha respost que té la sensació que si els socialistes catalans no hi participen estarà “defraudant” una part important del seu electorat. Ja que, segons ha dit, una majoria molt important del país dona suport a la immersió i “també molts votants del PSC hi donen suport”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona